• home
 • video
 • pas verschenen

  Simon Yates keert terug naar de Giro: "Ik wil de klus nu afmaken"

  Simon Yates kreeg een inzinking in de rit over de Finestre.

  Simon Yates heeft nog een eitje te pellen met de Giro. De Brit van Mitchelton-Scott doet in 2019 een gooi naar de eindzege. Dit jaar leek Yates op weg naar de eindzege, maar hij zakte door het ijs in het slotweekend.

  Simon Yates reed dit jaar 13 dagen in de roze trui en won drie ritten in de Giro. Hij leek ongenaakbaar op weg naar eindwinst, maar een inzinking in het loodzware slotweekend sloeg Yates uit koers. Hij maakte dat goed met de zege in de Vuelta.

   

  "Ik heb heel goeie herinneringen aan de Giro, maar die herinneringen hebben wel een zure nasmaak", zegt Simon Yates. "Ik wil nu teruggaan om de klus af te maken, ook al lijkt het parcours met 3 tijdritten niet echt op mijn maat."

   

  Mitchelton steunt zijn kopman in zijn missie. "Simon zal de Giro van dit jaar nooit vergeten. Hij vierde er mooie successen, maar het was tegelijk wellicht ook zijn grootste ontgoocheling. Wie er ook aan de start staat in mei, Simon zal een van de favorieten zijn", zegt ploegleider Matt White. Tom Dumoulin, dit jaar tweede in de Giro achter Chris Froome kondigde ook aan te starten in de Giro.

  Simon Yates won dit jaar wel de Vuelta.