• home
 • video
 • pas verschenen

  Maaseik na stuntzege: "Hebben ons hoogste niveau bovengehaald"

  Feest in Maaseik na de knappe zege tegen Belchatow.

  Feest in Maaseik na de knappe zege tegen Belchatow.

  Maaseik heeft dinsdagavond met een stunt van formaat uitgepakt in de Champions League. Het versloeg op de tweede speeldag in groep D de Poolse kampioen Belchatow met 3-0. "We hebben onze kansen gegrepen", zegt Jelte Maan.

  Belchatow draait momenteel wat minder, maar kon toch nog altijd een handvol wereldkampioenen tussen de lijnen brengen. "We hadden niet verwacht met 3-0 te winnen, maar we wisten wel dat er kansen zouden zijn. Die hebben we geweldig gegrepen", aldus Jelte Maan.

   

  "Wij hebben weinig fouten gemaakt en hen onder druk gezet. Daardoor maakten ze foutjes en daar hebben wij dan weer van geprofiteerd. Dat we Belchatow - op papier de sterkste ploeg in de groep - kloppen, is ook voor het publiek enorm mooi."

   

  "Ook naar de buitenwereld toe is dit een geweldige overwinning. Het geeft ook een vertrouwensboost met het oog op zaterdag, wanneer we de terugmatch in de halve finales spelen tegen Roeselare. Dat wordt een heel andere wedstrijd, want zij zijn meer gewend aan onze manier van spelen."

  Jolan Cox: "Ons hoogste niveau gehaald"

  Ook Jolan Cox was in zijn nopjes met de knappe overwinning tegen de Poolse kampioen. "We hebben echt ons hoogste niveau bovengehaald. Onze servicedruk was fantastisch. Daarmee hebben we het verschil gemaakt", zegt Cox.

   

  "Wij waren heel gretig, dat is belangrijk in zulke wedstrijden. Ook ons blok draaide goed en dat geeft energie. We moesten deze match winnen om in de running te blijven. Met een nederlaag was het heel moeilijk geweest om nog door te gaan."

   

  "Roeselare? Dat wordt een heel moeilijke opdracht, maar niet onmogelijk. We zullen zien wat we kunnen doen. De Beker van België is heel belangrijk voor ons."