De wegen van Manchester United en José Mourinho scheiden

  José Mourinho was 2,5 jaar trainer van United.

  José Mourinho was 2,5 jaar trainer van United.

  José Mourinho is niet langer trainer van Manchester United. De tegenvallende resultaten zijn de Portugees fataal geworden. De club van Lukaku en Fellaini rept in zijn officiële communicatie niet over een ontslag. "Hij heeft de club met onmiddellijke ingang verlaten." Assistent Michael Carrick neemt voorlopig over.

  De druppel die de emmer deed overlopen

  De 3-1-nederlaag tegen rivaal Liverpool is het laatste wapenfeit van Mourinho bij Manchester United geworden. Het was de druppel in een emmer die al langer op overlopen stond. 

   

  United volgt in de Premier League na 17 speeldagen al op 19 punten van leider Liverpool, het geleverde spel lag ver onder de verwachtingen van de fans en het was een publiek geheim dat het in de kleedkamer rommelde tussen de trainer en sleutelspeler Pogba.

   

  "José Mourinho heeft de club met onmiddellijke ingang verlaten. De club wil José bedanken voor zijn werk en wenst hem alles succes in de toekomst."

   

  "Tot het einde van het seizoen zal een interimfiguur de taken van Mourinho overnemen, terwijl de club zoekt naar een nieuwe manager", laat United weten. Assistent Michael Carrick neemt voorlopig over op Old Trafford. Het oud-ManU-icoon kwam in mei bij de technische staf, nadat hij gestopt was met voetballen.

  Mourinho won de League Cup en de Europa League

  Jose Mourinho volgde in mei 2016 Louis van Gaal op als manager van Manchester United. Vanaf het eerste seizoen was er kritiek op het beleid van Mourinho bij United, maar de Portugees snoerde de criticasters (gedeeltelijk) de mond met winst in de League Cup en de Europa League.

   

  Het contract van Mourinho werd begin dit jaar nog verlengd door United.  United eindigde vorig seizoen tweede in de Premier League, maar wel op ruime achterstand (19 punten) van Manchester City. De stadsrivaal scoorde sinds de aanstelling van Mourinho ook 83 goals meer dan United, zo berekenden statistiekbureaus.

  Pochettino favoriet bij bookmakers

  We zijn in Engeland, dus korte tijd na de bekendmaking zijn de bookmakers daar al met hun favorieten. Dé naam is Mauricio Pochettino, de coach van Tottenham. United is al lang jaloers hoe de Argentijn met aanvallend voetbal uitpakt en jong talent brengt, twee zaken die niet zo goed werken bij de club uit Manchester sinds Alex Ferguson in 2013 afscheid nam.

   

  Pochettino bracht Tottenham de voorbije 3 jaar telkens naar de top 3, maar kon nog geen trofee veroveren.

   

  Pochettino staat 2 tegen 1, voormalig Real Madrid-coach Zinédine Zidane staat 4 tegen 1, ex-Monaco-trainer Leonardo Jardim 9 tegen 1, Carrick 10 tegen 1.  Opvallend: Arsène Wenger, meer dan 20 jaar aan de slag bij Arsenal, staat 20 tegen 1. Pochettino zou wel een dure vogel zijn, want hij tekende nog maar net een nieuw 5-jarig contract.