Ga naar de inhoud

Hockeybond wil snel werken maken van nationaal hockeystadion

Terwijl er nog volop nagenoten wordt van de wereldtitel zit bondsvoorzitter Marc Coudron niet stil. Hij wil vaart zetten achter een nationaal hockeystadion, dat er op korte termijn zou moeten staan.

Bij de hockeybond dromen ze al langer van een nationaal stadion. Bondspreses Marc Coudron wil het graag vooruit zien gaan. "We hebben goeie contacten met de overheid en we werken goed samen. Een volgende stap in de ontwikkeling van onze sport is een nationaal stadion voor zo'n 8.000 toeschouwers", zegt Coudron.

 

"Ik heb daarover al gesproken met collega's uit Nederland en Engeland. Zo'n stadion is niet te duur. We spreken over 5 à 8 miljoen euro. Daarvoor kan je al een supermooi stadion bouwen."

 

"Er zijn mogelijkheden in Evere en Ukkel. We willen het graag op korte termijn realiseren. Dan spreek ik over begin 2020. Vanaf 2019 is er een nieuwe competitie op wereldniveau, zowel voor de mannen als de vrouwen. Dat betekent dat onze nationale ploegen samen 16 wedstrijden spelen op wereldniveau. Daarvoor heb je een stadion met die capaciteit nodig."