• home
 • video
 • pas verschenen

  Jean Salumu verkast naar Italiaanse nummer 3: "Een hele eer"

  Jean Salumu heeft onderdak gevonden bij Varese in Italië.

  Jean Salumu heeft onderdak gevonden bij Varese in Italië.

  Jean Salumu zet zijn carrière voort in Italië. De forward heeft een contract tot het einde van het seizoen ondertekend bij Varese, de nummer 3 in de Italiaanse Serie A.

  Jean Salumu maakte jarenlang het mooie weer bij Oostende en vertrok na vorig seizoen als Speler van het Jaar naar het Turkse Sakarya. Daar trok de 28-jarige Belg de goeie lijn gewoon door, maar door financiële problemen keerde hij na de interlandbreak niet meer terug naar Turkije.

   

  Salumu gaat nu aan de slag bij Varese in Italië. Hij heeft er een contract tot het einde van het seizoen ondertekend, met een optie op een bijkomend jaar. "Ik ben heel gelukkig met deze transfer", zegt Salumu. "Dit is een club met een rijke historie en het is een hele eer om het truitje van dit team te mogen aantrekken."

   

  Varese prijkt momenteel op de 3e plaats in de Italiaanse competitie en is ook nog actief in de Europe Cup. "De ploeg draait heel goed en ik ben heel gemotiveerd om deel uit te maken van dit team. Ik hoop dat ik samen met mijn ploegmaats een mooi seizoen kan neerzetten en de supporters gelukkig kan maken."