• home
 • video
 • pas verschenen

  Handtekeningen gezet: Wout van Aert rijdt vanaf maart voor Team Jumbo-Visma

  Een gelukkige Wout van Aert heeft zijn handtekening gezet.

  Wout van Aert kan met een geruster hart naar het nieuwe wegseizoen toeleven: de wereldkampioen veldrijden heeft een contract van 3 jaar getekend bij Team Jumbo-Visma. Normaal zou hij pas over 1 jaar bij het team aan de slag gaan, maar de breuk met het team van Nick Nuyens versnelde de feiten. 

  "Door omstandigheden is het sneller gegaan"

  Groen licht onder voorbehoud van UCI na contractbreuk

  Het zal wellicht een opluchting zijn voor de wereldkampioen veldrijden dat hij de feestdagen kan ingaan in de wetenschap dat hij volgend seizoen zijn avontuur op de weg kan voortzetten bij een WorldTour-ploeg.

   

  Normaal zou hij pas in 2020 bij LottoNL-Jumbo - dat vanaf 1 januari als Jumbo-Visma door het leven zal gaan - aan de slag gaan, nadat hij zijn woord had gegeven aan Nuyens om nog een seizoen langer met zijn ploeg op de weg te acteren. Van Aert maakte indruk in zijn eerste voorjaar op de weg. Maar de relatie tussen Nuyens en Van Aert verzuurde en na het fusieakkoord tussen Sniper Cycling en Roompot kwam het tot een breuk.

   

  Van Aert verbrak zijn contract eenzijdig om een dringende reden. Die wordt niet aanvaard door Nuyens, de arbeidsrechtbank zal eind volgend jaar uitsluiting geven. Van de UCI kreeg Van Aert wel groen licht om te onderhandelen met een nieuwe ploeg. En zo geschiedde. De eventuele risico's van de uitspraak lijken de partijen erbij te nemen.

  Van Aert: "Kan me in World Tour nog veel ontwikkelen"

  Van Aert vloog gisteren naar Spanje, waar hij vandaag aansluit op training bij zijn toekomstige ploegmaats. Onze landgenoot bereikte met teammanager Richard Plugge een akkoord voor 3 jaar.

   

  In een filmpje op de website van LottoNL-Jumbo geeft Van Aert wat uitleg bij zijn keuze: "Ik denk dat ik vorig jaar mooie resultaten heb behaald. Daardoor kwamen er gesprekken met verschillende teams. De interesse van Jumbo-Visma sprak me erg aan."

   

  "Door omstandigheden zal ik de stap hogerop al in 2019 kunnen zetten. Het voelt goed dat ik die stap naar de WorldTour kan maken, want ik denk dat ik mezelf op dat niveau nog veel kan ontwikkelen."

  Plugge: "Willen megatalent ontwikkelen tot klassieke topper"

  Plugge wil van Van Aert een klassieke topper maken: "We hadden interesse in Wout voor 2020. Alles is sneller gegaan en we kunnen hem al eerder verwelkomen in onze ploeg. Dat is heel mooi nieuws voor het team, want wij worden sterker."

   

  "Hij is een megatalent en we hopen hem te ontwikkelen tot de klassieke topper die we allemaal in hem zien." Van Aert zal vrijdag samen met de rest va het team voorgesteld worden in Veghel.