• home
 • video
 • pas verschenen

  Filippo Pozzato hangt fiets aan de haak: "Enkele kinderdromen vervuld"

  Filippo Pozzato beëindigde zijn carrière bij Wilier.

  Filippo Pozzato heeft beslist om een punt achter zijn wielercarrière te zetten. De Italiaan van 37 won onder meer Milaan-Sanremo in 2006. "Vandaag kan ik zeggen dat ik mijn kinderdroom heb waargemaakt", zegt Pozzato.

  Filippo Pozzato werd heel vroeg prof, op zijn 19e bij het toenmalige Mapei-Quick Step. De jonge Italiaan maakte indruk met zijn stijl op de fiets en boekte ook enkele mooie overwinningen in zijn carrière.

   

  Pozzato werd onder meer Italiaans kampioen in 2009, won 2 ritten in de Tour (2004 en 2007), 1 rit in de Giro (2010) en een ploegentijdrit in de Vuelta (2008). Zijn mooiste zege is zonder twijfel Milaan-Sanremo in 2006, maar ook Tirreno-Adriatico, de Omloop en de E3 staan op zijn erelijst.

   

  Toch lijkt het alsof Pozzato nooit de verwachtingen heeft kunnen inlossen. "Ik moet toegeven dat ik niet het beste uit mezelf heb kunnen halen. Maar met de zege in Sanremo heb ik toch een van mijn kinderdromen kunnen vervullen."

   

  "Helaas zijn de laatste jaren niet makkelijk geweest. Ik had het lastig om de conditie te pakken te krijgen die ik wilde. Op het einde moest ik de handdoek gooien. het doek valt nu, zonder het lawaai dat ik graag had gemaakt." Pozzato wil zich nu concentreren op de uitbouw van een Italiaans continentaal wielerteam.

  Pozzato wint in 2006 Milaan-Sanremo