• home
 • video
 • pas verschenen

  Voetbalbond verhoort Vermant en Roef in zaak matchfixing

  Sven Vermant was vorig jaar trainer van Waasland-Beveren.

  Sven Vermant was vorig jaar trainer van Waasland-Beveren.

  De onderzoekscommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag onder meer Sven Vermant, Dirk Geeraerd en Davy Roef verhoord over de verdachte wedstrijd KV Mechelen - Waasland-Beveren. Dat heeft Belga vernomen.

  Het team van onderzoekscoördinator Ebe Verhaegen buigt zich over mogelijke competitievervalsing in de degradatiestrijd van vorig jaar. Het  federaal parket beschikt over aanwijzingen dat makelaar Dejan Veljkovic geprobeerd zou hebben om de uitslagen van twee wedstrijden te beïnvloeden.

   

  Er zouden afspraken gemaakt zijn met bestuursleden van KV Mechelen en Waasland-Beveren. In dat kader werden onder meer voormalig Waasland-Beveren-coach Sven Vermant, diens toenmalige assistent Dirk Geeraerd en doelman Davy Roef maandag gehoord.

   

  De onderzoeksdaden namen de hele namiddag en avond in beslag. De onderzoekscoördinator wilde niets kwijt over de verhoren, het is ook niet duidelijk of er de komende dagen nog verhoren op de planning staan.