• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel over Van Aert: "Podium gaat door of ik ben ook weg"

  Wout van Aert.

  Het nieuwe ritueel van Wout van Aert: losrijden na de finish.

  Er is wat wrevel in het veldritwereldje. Sinds enkele weken springt Wout van Aert meteen na de cross op zijn rollen om zijn benen los te rijden, wat tot een vertraging van de podiumceremonie leidt. Mathieu van der Poel is geen voorstander. "Het zou een beetje stom zijn als iedereen na de wedstrijd gewoon op z'n rollen begint te rijden."

  De podiumceremonie in het veldrijden laat dezer dagen wat langer op zich wachten. Wout van Aert snelt na de finish onmiddellijk naar zijn rollen om los te rijden, de andere renners moeten daardoor langer wachten op de prijsuitreiking.

   

  "Ik ben een van de renners die daar een opmerking over hebben gemaakt", zegt Mathieu van der Poel aan Sporza. "Dat is niet de normale gang van zaken. Het is niet aan de andere renners om te wachten tot wanneer hij klaar is met het rijden op zijn rollen."

   

  "Ik heb de voorbije crossen heel duidelijk gezegd: het podium gaat gewoon door of ik ben ook weg. Dat is logisch. Het is allemaal heel leuk dat hij op z'n rollen wil rijden, maar dan moet hij dat aan de camper doen zoals iedereen. Het zou een beetje stom zijn als iedereen gewoon na de wedstrijd op z'n rollen begint te rijden."