• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van der Poel rijdt komend voorjaar Ronde, Gent-Wevelgem en Amstel

  Mathieu van der Poel

  "Ik wil in topconditie aan de start van de voorjaarskoersen staan."

  Wielerploeg Corendon-Circus, het team dat gebouwd is rond Mathieu van der Poel, heeft zijn plannen voor 2019 ontvouwd. Naast het vaste veldritprogramma zal de ploeg nu ook een nagenoeg volledig voorjaarsprogramma afwerken.

  Corendon-Circus kreeg van de UCI een procontinentale licentie, waardoor het ook toestemming heeft om de grote wedstrijden op de weg te rijden. "We hebben positieve gesprekken gehad met Flanders Classics", legt teammanager Philip Roodhooft uit. "We zullen dan ook hun volledige voorjaarskalender rijden."

   

  Van der Poel zelf zal aan 4 van de 7 koersen van Flanders Classics aan de start staan: Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en de Brabantse Pijl. Daar komt dan ook nog eens de Amstel Gold Race bij.

  "Geen Roubaix, want wil in 2020 ook nog wat kunnen ontdekken"

  "Het weekend van Middelkerke en Hulst (16-17 februari) zal mijn laatste weekend in het veld zijn", licht Van der Poel zijn voorjaarsprogramma wat meer toe.

   

  "Dan heb ik 2 tot 3 weken tot mijn eerste wegkoers." Van der Poel zal de Ronde van Antalya rijden om kilometers te malen en er wordt nog getwijfeld aan de Tour de la Provence. Daarna rijdt hij Nokere Koerse en de Handzame Classic als voorbereiding op Gent-Wevelgem.

   

  "Gent-Wevelgem wordt mijn eerste grote afspraak. De Omloop zal de ploeg wel rijden, maar ik niet. Dat zou het te zwaar maken na mijn crossseizoen."

   

  "Roubaix zal ik bewust niet rijden, omdat het anders te druk is en ik me ook nog wil focussen op de Brabantse Pijl - de koers die mij het beste moet liggen - en de Amstel. En ik wil ook in 2020 nog wat dingen kunnen ontdekken."

  "Ik wil geen pelotonvulling zijn"

  Van der Poel heeft ook op de weg al heel wat bewezen, met zijn Nederlandse titel als belangrijkste prestatie tot nu toe. "Het voorjaar wordt een kennismaking voor mij, maar ik start ook met ambitie. Ik zal niet meerijden als pelotonvulling. Ik wil in topconditie aan de start staan."

   

  4 weken na de Amstel ruilt Van der Poel zijn wegfiets voor de mountainbike, want dan staat de eerste Wereldbeker op het programma. "Dat is ook de reden dat ik voor lange tijd voor Corendon-Circus heb getekend. Dit is de enige ploeg ter wereld waar ik de combinatie van veld, weg en mountainbike kan doen. Dit is een uniek verhaal."

  Voorlopige voorjaarskalender Van der Poel

  14/02 - 17/02 Tour de la Provence (Fra) (eventueel) 2.1
  21/02 - 24/02 Tour of Antalya (Tur) 2.2
  20/03 Nokere Koerse 1.BC
  22/03 Bredene Koksijde Classic (voormalige Handzame) 1.BC
  31/03 Gent-Wevelgem 1.WT
  03/04 Dwars door Vlaanderen 1.WT
  07/04 Ronde van Vlaanderen 1.WT
  17/04 Brabantse Pijl 1.BC
  21/04 Amstel Gold Race (Ned) 1.WT