Club Brugge loot Salzburg, Racing Genk mag naar Slavia Praag

  Celia Sasic

  De Duitse voetbalster Celia Sasic haalde het balletje van Club Brugge uit de trommel.

  Club Brugge en Racing Genk hebben de grote namen kunnen ontwijken in de loting voor de 1/16e finales van de Europa League.

  Club Brugge tegen Red Bull Salzburg

  Met Red Bull Salzburg loot Club Brugge misschien geen grote naam, maar wel een zware dobber. De club is al jarenlang de toonaangevende club in Oostenrijk, met onder meer 5 titels op een rij (2014 tot 2018).

   

  Club en Salzburg hebben nog nooit tegen elkaar gespeeld, maar de voorbije jaren kwam de Oostenrijkse kampioen regelmatig naar België en dan vooral in Luik. In 2013 verloor het 2 keer in de groepsfase, in 2009 schakelde Standard Salzburg - zij het met moeite - wel uit.

   

  Salzburg plaatste zich voor de 1/16e finales door in een groep met Celtic, Leipzig en Rosenborg het maximum van de punten te halen. Het spitsenduo Dabour-Gulbrandsen was samen goed voor 7 doelpunten in de groepsfase.

  Tsjechisch avontuur voor Racing Genk

  Ook voor Racing Genk wordt een duel met Slavia Praag een primeur. De Tsjechen overleefden een zware groep met Zenit (groepswinnaar), Bordeaux en Kopenhagen.

   

  Slavia toonde zich vooral defensief een sterke ploeg. Van de 6 groepsmatchen wist het 3 keer de 0 te houden. De voor ons meest bekende spelers vinden we nochtans in het aanvallende compartiment, met Miroslav Stoch (ook een van de belangrijkste figuren bij de Slovaakse nationale ploeg) en Peter Olayinka (ex-Zulte Waregem en ex-Gent).

  De heenwedstrijden zijn op 14 februari, de terugmatchen op 21 februari (behalve Sevilla-Lazio en Arsenal-BATE, die een dag eerder worden gespeeld)