• home
 • video
 • pas verschenen

  Gezien op de Belgische velden? Samatta kust de paal, De fauw lacht met eigen geklungel

  Aly Samatta.

  Samatta kwam met de schrik vrij.

  Speeldag 19 in de Jupiler Pro League gaat de boeken in als laatste speelronde van Hein Vanhaezebrouck als T1 van Anderlecht, maar er viel op de velden natuurlijk veel meer te beleven. Heeft u deze gebeurtenissen afgelopen weekend gezien?

  Samatta en de paal

  Racing Genk klopte gisteren KVO met 2-0. Aly Samatta nam één goal voor zijn rekening, maar dat hadden er ook minstens twee kunnen zijn. Hij kreeg de 3-0 op een presenteerblaadje aangeboden, maar trapte zowaar over. Als klap op de vuurpijl volgde nog een staalharde ontmoeting met de paal. Uiteindelijk kon Samatta de match uitspelen.

  Drie keer voor één frank

  Zulte Waregem had weinig in de pap te brokken op Sclessin. Bij 4-0 kon het in de slotfase toch nog "de eer redden" en Davy De fauw wilde die kans met de nodige flair benutten. Helaas pindakaas, want De fauw ging de mist in bij zijn panenka. Ook de rebound werd niet benut, maar Soisalo kon de derde keer toch afwerken.

  Wie doet de toss?

  Voor de start van een wedstrijd moet natuurlijk bepaald worden wie de bal in het spel zal brengen. Bij Cercle Brugge konden ze niet wachten om aan hun duel tegen Anderlecht te beginnen, want aanvoerder Koné moest door scheidsrechter Dierick teruggeroepen worden om de toss te doen.

  Broodje D'Haene

  Sinds vandaag in de betere broodjeszaak in Kortrijk: het broodje D'Haene. Club-spelers Vormer en Rits namen hun collega van KVK zaterdag in de sandwich. Na hun gesmaakte tussenkomst was een high five het resultaat.