• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Het houdt niet op voor Vermaelen: opnieuw een blessure

  Vermaelen viel uit in de competitiematch tegen Levante.

  Vermaelen viel uit in de competitiematch tegen Levante.

  Nog geen 14 dagen nadat Thomas Vermaelen zijn terugkeer vierde bij Barcelona, is de centrale verdediger opnieuw geblesseerd. Vermaelen is een maand onbeschikbaar door een kuitblessure.

  Vermaelen begon zondag in de basis bij Barcelona in de competitiematch tegen Levante. Na 52 minuten werd hij gewisseld. "Hij voelde een probleem tijdens de match en testen hebben uitgewezen dat hij de spier in zijn rechterkuit heeft gescheurd. Hij zal 4 weken onbeschikbaar zijn", aldus Barcelona.

   

  De blessurelijst van Vermaelen is ondertussen indrukwekkend. Deze nieuwe blessure is al zijn 5e blessure in 2018 alleen. Tot nu stond hij 122 dagen aan de kant dit jaar en daar komen volgens zijn club nog 4 weken bij. 

   

  Nog geen twee weken geleden, op 5 december, had Vermaelen zijn terugkeer gevierd na zijn vorige blessure (aan de hamstring) in het bekerduel tegen Leonesa. Dit seizoen speelde hij nog maar 6 matchen voor Barça: 3 in de competitie, 2 in de Champions League en 1 in de beker.