Swings: "Sportman van het Jaar? Eden Hazard"

  Swings pakte zilver op de Spelen.

  Snelschaatser Bart Swings (27) is een van de kanshebbers op de trofee voor Sportman van het Jaar. "Ik ben trots om tussen die andere jongens te staan", blijft de zilveren medaille van PyeongChang bescheiden.

  "Bij de laatste 3 zijn is super"

  Eden Hazard, Koen Naert of Bart Swings wordt komend weekend verkozen tot Sportman van 2018. "Ik vind het een hele eer en ben trots om tussen die andere jongens te staan", vertelt Swings.

   

  "Hazard en Naert zijn supergrote sporters. Het was voor België misschien wel het beste sportjaar in de geschiedenis. Bij de laatste 3 zijn is super."

   

  "Wie zal winnen? Eden Hazard, want België heeft nog nooit zo goed gepresteerd op een WK en de kapitein verdient dat. Bij de vrouwen maakt Nina Derwael de grootste kans."

  "Ik mik vooral op de tweede helft van het seizoen"

  Het nieuwe schaatsseizoen is voorlopig nog geen hoogvlieger voor Bart Swings.

   

  "Ik ben wel vaker wisselvallig. Ik moet er rustig in komen. Ik heb niet mijn beste voorbereiding gehad door het skeeleren. Daarom mik ik vooral op de tweede helft van het seizoen. Daar zal ik nu volop aan beginnen."

   

  "Het WK afstanden en het WK allround zijn het hoofddoel. Ik zou daar echt top willen presteren. Daarom wil ik me voorbereiden zoals afgelopen jaar voor de Spelen."

   

  "Het was wel een druk 2018, want na de Spelen kwam meteen het WK skeeleren. Ik ben blij dat ik opnieuw wereldkampioen ben geworden, maar dat zorgt ervoor dat het nu zwaarder is op het ijs."

  Tweet van Swings na de WB in Heerenveen: