• home
 • video
 • pas verschenen

  Movistar verlengt sponsorovereenkomst in wielersport tot 2021

  Alejandro Valverde.

  Movistar blijft tot 2021 in het peloton.

  Goed nieuws uit het peloton: Telefónica, het moederbedrijf van Movistar, blijft minstens tot 2021 in het wielrennen. Movistar is de ploeg van onder meer Alejandro Valverde, Nairo Quintana en Jürgen Roelandts.

  Movistar Team zag in 2011 het levenslicht als opvolger van Caisse d'Epargne. De ploeg van Eusebio Unzue won in 2014 de Giro en in 2016 de Vuelta met Nairo Quintana. Het mocht ook twee wereldkampioenen omarmen: Rui Costa in 2013 en Alejandro Valverde dit jaar.

   

  In tegenstelling tot Sky is er bij de hoofdzakelijk Spaanse brigade wel goed nieuws te rapen. Movistar heeft zijn engagement verlengd tot 2021. De Spaanse ploeg rekent volgend seizoen op Jürgen Roelandts.