• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht zet de samenwerking met Vanhaezebrouck stop

  Hein Vanhaezebrouck.

  De 2-1-nederlaag bij Cercle Brugge was de laatste match van Vanhaezebrouck.

  Hein Vanhaezebrouck is niet langer T1 van Anderlecht. Dat heeft paars-wit vanavond bekendgemaakt. "De ploeg haalt te weinig punten en is te snel uitgeschakeld in de beker en de Europa League", zegt sportief directeur Michael Verschueren.

  Droomhuwelijk vertoont snel barsten

  Hein Vanhaezebrouck (54) ging in oktober vorig jaar aan de slag bij Anderlecht. RSCA had afscheid genomen van René Weiler en flirtte al een tijdje met Vanhaezebrouck. Toen de gewenste opvolger vertrok bij AA Gent, stond niets zijn komst nog in de weg.

   

  In zijn eerste seizoen bij paars-wit kreeg Vanhaezebrouck de trein nooit echt op de rails. Anderlecht, waar de rust door de verkoop aan Marc Coucke ver zoek was, moest zijn titelplannen uiteindelijk opbergen en sloot de competitie af op de derde plaats.

   

  Dit seizoen kreeg Anderlecht een facelift en de seizoensstart onder Vanhaezebrouck oogde nog veelbelovend, maar na 12 op 12 in de competitie was Anderlecht weer wispelturig. In Europa legde het een bedroevend parcours af, in de beker werd het bij zijn eerste optreden resoluut gewipt.

  Vanhaezebrouck kon de hoge verwachtingen bij Anderlecht nooit inlossen.

  "Unanieme beslissing"

  In de Jupiler Pro League bleef het traject van het vernieuwde en jonge Anderlecht bijzonder hobbelig. Tegen Cercle Brugge werd vanmiddag weer verloren, met een 1 op 12 tot gevolg. Het bestuur van Anderlecht laat weten dat die match op Jan Breydel de laatste van Vanhaezebrouck als T1 van RSCA is geweest.

   

  "Na de tegenvallende resultaten en het geleverde spel heeft de directie van RSC Anderlecht vanavond unaniem beslist om de samenwerking met coach Hein Vanhaezebroeck te beëindigen", meldt de club.


  “De ploeg haalt te weinig punten in de Belgische competitie en zowel in de Beker van België als in de Europa League zijn we te vroeg uitgeschakeld. We hopen dat we het tij snel kunnen keren”, aldus sportief directeur Michael Verschueren. “We willen Hein Vanhaezebrouck bedanken voor het harde werk voor de club.”

  Vanmiddag klonk voorzitter Marc Coucke al cynisch

  "Het was duidelijk onze dag niet"

  Anderlecht verloor vanmiddag op het veld van Cercle Brugge. Wat zei Hein Vanhaezebrouck in wat achteraf zijn laatste perspraatje als trainer van Anderlecht is geweest?

   

  "We kregen de wedstrijd niet onder controle en Cercle bleef druk zetten. We hadden het moeilijk om de vrije man te vinden. Samen met de match in Eupen was dit misschien wel de meest verdiende nederlaag die we al geslikt hebben. Ons niveau was onvoldoende, het was duidelijk onze dag niet", zei Vanhaezebrouck.

   

  Na 19 speeldagen staat Anderlecht 4e met 31 punten. Het won dit seizoen 9 matchen, verloor 6 keer en speelde 4 keer gelijk.