• home
 • video
 • pas verschenen

  "Renners staan binnenkort voor keuze: "DVV-trofee of Superprestige"

  Erwin Vervecken

  Vervecken: "Het is de bedoeling om de Wereldbeker 12 tot 14 wedstrijden lang te maken."

  Volgend jaar ondergaat de veldritkalender mogelijk enkele grote wijzigingen. Ex-wereldkampioen en mede-organisator van de DVV-omlopen Erwin Vervecken laat op de Scheldecross zijn licht schijnen op de komende jaren.

  Er staat heel wat te gebeuren in de veldritwereld de komende jaren. De kalender ondergaat mogelijk heel wat wijzigingen, wat een impact kan hebben op de klassementen. "We hebben net bericht gekregen dat de data van de Wereldbekerwedstrijden volgend jaar onveranderd blijft", laat Vervecken weten.

   

  "Voorlopig verandert er volgend jaar dus nog niets. Maar vermoedelijk zal de wereldbeker binnen twee jaar uitbreiden. We zitten in een veranderend landschap waarmee we rekening moeten houden."

   

  Een wereldbeker die uitbreidt, wat betekent dat dan juist? "Ik denk dat de andere klassementen sowieso nog zullen blijven bestaan. Het is de bedoeling om de Wereldbeker 12 tot 14 wedstrijden lang te maken. Dan wordt het moeilijker voor de andere klassementen. Renners zullen dan meer een keuze maken tussen de nevenklassementen: DVV-trofee of Superprestige."

   

  "We hebben nog een jaar en we gaan het bekijken. De kalender is altijd een heel moeilijk vraagstuk geweest. De voorbije twee weken kwamen er twee klassementsvrije weekends tussen. Dan kiezen de renners voor een seizoen in twee delen. Dat zijn zaken die we pas de afgelopen jaren hebben gemerkt. We moeten dus goed puzzelen en eens nadenken over de kalender."

  Het is de bedoeling om de Wereldbeker 12 tot 14 wedstrijden lang te maken. Renners zullen dan meer een keuze maken tussen de nevenklassementen: DVV-trofee of Superprestige.

  Bekijk het interview met Vervecken