• home
 • video
 • pas verschenen

  Charline Van Snick verovert de bronzen medaille op Masters

  Van Snick

  Van Snick is nog maar de tweede Belgische vrouw die een medaille verovert op de Masters, na Ilse Heylen in 2012.

  Charline Van Snick (-52 kg) heeft in het Chinese Guangzhou de bronzen medaille veroverd op de IJF Judo World Masters. Ze haalde het met een ippon in haar kamp tegen de Zwitserse Evelyne Tschopp (IJF 11).

  Van Snick (IJF 9) haalde het in haar kamp om brons tegen Tschopp, die op het EK van dit jaar in Tel Aviv goed was voor een derde plaats. Daarnaast pakte de Zwitserse in 2018 nog eens vier keer een medaille op een Grand Prix. 

   

  Een eerste medaille dus voor onze landgenote op de Masters, het eindejaarstoernooi dat voorbehouden is voor de top zestien uit elke gewichtsklasse. Haar vorige beste prestatie was een vijfde plaats in 2013 in het Russische Tjoemen. 

   

  Voor België was het nog maar de tweede medaille bij de vrouwen op de Masters. Ilse Heylen (-52 kg) ging Van Snick voor. In 2012 bezorgde ze ons land een allereerste brons.  

   

  In 2015 was Toma Nikiforov (-100 kg) in het Marokkaanse Rabat de eerste Belgische man die brons kon veroveren op de Masters en een jaar later mocht Joachim Bottieau in het Mexicaanse Guadalajara het podium op voor zilver.