• home
 • video
 • pas verschenen

  Zware val van Zwitser Gisin overschaduwt WB-afdaling in Val Gardena

  De Zwitserse skiër Marc Gisin is zwaar ten val gekomen tijdens de WB-afdaling in Val Gardena. Gisin was bewusteloos en werd afgevoerd met een traumahelikopter. De overwinning in Italië was voor de Noor Aleksander Aamodt Kilde.

  De 26-jarige Aleksander Aamodt Kilde was 86 honderdsten sneller dan de Oostenrijker Max Franz. Voor de Noor was het zijn derde wereldbekerzege in zijn carrière en de tweede in de afdaling.

   

  De race in Val Gardena werd wel overschaduwd door een zware val van de Zwitser Marc Gisin. Die verloor zijn evenwicht vlak voor een sprong en landde hard op zijn rug. Gisin was bewusteloos, werd op de piste verzorgd en afgevoerd met een helikopter.

   

  Zijn zus Michelle liet later weten dat haar broer bij kennis was en zijn toestand stabiel. Volgens de Italiaanse media heeft Gisin bij de val zijn bekken gebroken. De Zwitser liep 3 jaar geleden al eens een hersentrauma op na een zware val in Kitzbühel.