• home
 • video
 • pas verschenen

  Afrika Cup 2019 wordt in Egypte of Zuid-Afrika gespeeld

  Hugo Broos.

  Kameroen, met Hugo Broos, won de editie in 2017.

  Egypte en Zuid-Afrika zijn de enige landen die hun kandidatuur hebben ingediend om Kameroen te vervangen als organisator voor de Afrika Cup in 2019. Dat toernooi wordt van 15 juni tot 13 juli gespeeld. De beslissing valt op 9 januari.

  Eind november werd de organisatie van de Afrika Cup uit de handen van Kameroen genomen. De Afrikaanse voetbalbond oordeelde dat een vervanger gezocht moest worden aangezien de infrastructuur niet tijdig klaar zal zijn.

   

  Egypte en Zuid-Afrika hebben hun kandidatuur ingediend als doublure. Zuid-Afrika is het enige Afrikaanse land dat al een WK voetbal ontving en kreeg de Africa Cup al twee keer over de vloer. Egypte organiseerde de Afrikaanse voetbalbeker al vier keer, voor het laatst in 2006. Op 9 januari kennen we het gastland.