• home
 • video
 • pas verschenen

  Verbrugghe: "We willen van Teuns een winnaar maken"

  Rik Verbrugghe is sportief manager bij Bahrein en bondscoach.

  Tijdens de stage met Bahrein-Merida legde sportief manager Rik Verbrugghe zijn doelstellingen bloot voor volgend seizoen. "Als ik ploegleider was geweest bij Deceuninck-Quick Step of Lotto-Soudal, kon ik geen bondscoach zijn", zegt Verbrugghe.

  Verbrugghe: "Teuns normaal ook in Tour en Vlaamse koersen"

  Met nieuwkomer Dylan Teuns heeft Rik Verbrugghe voor het eerst een Belg onder zijn hoede bij Bahrein-Merida. "Voor Dylan is het belangrijk dat hij iemand kent in zijn nieuwe omgeving", zegt Verbrugghe vanuit Kroatië, waar Bahrein-Merida op trainingskamp is.

   

  "Ik ben hier om Dylan te helpen. Wij willen van hem een winnaar maken, dat is ons hoofddoel. Als hij zijn tweede en derde plaatsen kan omzetten in een overwinning, dan komen we al heel ver."

   

  Waar moet Teuns scoren? "De Waalse klassiekers liggen Dylan  heel goed. Van de grote rondes zaal de Tour waarschijnlijk ook wel op zijn kalender staan. "

   

  "Maar ik denk dat Dylan ook zijn mannetje kan staan in de Vlaamse klassiekers. Hij zal in enkele kasseikoersen starten. Dylan kent die wedstrijden van bij de jeugd, maar tussen de grote jongens is dat nog iets anders."

  Teuns maakte de overstap van BMC naar Bahrein.

  "Blij dat ik functie bij Bahrein en bondscoach mag combineren"

  Naast sportief manager van Bahrein-Merida is Rik Verbrugghe vanaf dit seizoen ook bondscoach van de Belgische nationale ploeg. "Ik ben blij dat ik die twee functies mag combineren."

   

  "Als ik ploegleider geweest zou zijn van Deceuninck-Quick Step of Lotto-Soudal, dan zou ik geen bondscoach kunnen zijn. Er rijden te veel Belgen in die teams en er zou dan belangenvermenging zijn."

   

  "Maar bij Bahrein Merida rijdt er maar 1 Belg: Teuns. En als hij goed is, dan bestaat er geen twijfel over zijn selectie.”

  Verbrugghe moet ook de Belgische nationale ploeg naar successen leiden.

  "Hele verhaal van vluchtmisdrijf was overroepen"

  Tot slot keerde Verbrugghe ook nog eens terug op het incident in Gent-Wevelgem, waar hij over de voet van een mecanicien van Sport Vlaanderen-Baloise reed. 

   

  "Ze hebben mij aangeklaagd voor zaken die niet juist waren", zegt Verbrugghe. "Ik heb zeker geen vluchtmisdrijf begaan. Het was een ongeval en dat is vervelend."

   

  "De manier waarop het naar buiten kwam in de pers, vond ik heel spijtig. In de koers bestaat geen vluchtmisdrijf. De mecanicien weet ook wat er gebeurd is en dat ik er niets aan kon doen."

   

  "Waar ik vooral mee inzit, is de toestand van de mecanicien, die met zijn voet onder mijn wiel zat. De avond zelf ben ik hem nog gaan bezoeken in het ziekenhuis. Hij nam me niets kwalijk. Het hele verhaal van vluchtmisdrijf was overroepen."

  Het interview met Rik Verbrugghe: