• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA legt Milan miljoenenboete op en dreigt met Europese uitsluiting

  Gisteren werd AC Milan uitgeschakeld in de Europa League.

  AC Milan betaalt dan nu de tol voor het overtreden van de regels van Financial Fair Play. De Italiaanse club moet 12 miljoen euro betalen. En als Milan in 2021 nog altijd in de rode cijfers staat, wordt het uitgesloten van elk Europees toernooi.

  AC Milan gaf de voorbije jaren meer uit aan spelers dan er geld in het laatje kwam. De "rossoneri" kregen ook een dubieuze lening van 300 miljoen euro van een Amerikaans beleggingsfonds. 

   

  De UEFA dreigde er daardoor mee om AC Milan dit seizoen al te bannen uit de Europa League. Maar het Milan-bestuur probeerde het Internationaal Sporttribunaal (TAS) ervan te overtuigen dat de club geen regels overtreden had. 

   

  Het TAS ging uiteindelijk niet over tot een Europese uitsluiting, maar bevestigde wel dat de Financial Fair Play-regels overtreden waren. En daarvoor moest de UEFA nog een disciplinaire maatregel nemen.

   

  Die maatregel bestaat uit onder meer een geldboete en een mogelijke Europese uitsluiting. De UEFA zal 12 miljoen euro inhouden van de Europa League-inkomsten van Milan, dat gisteren Europees uitgeschakeld werd.

   

  Daarnaast mag Milan de komende 2 seizoenen maar 21 spelers inschrijven voor Europese toernooien. Als Milan financieel nog altijd in het rood staat in 2021, dan wordt de ploeg alsnog voor een jaar verbannen uit Europese toernooien.