• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard: "Oulare is ongeveer 2 maanden out met scheenbeenbreuk"

  Obbi Oulare weet waar hij aan toe is: de jonge spits van Standard liep gisteren een scheenbeenbreuk op in de Europa League-wedstrijd bij Akhisar en is 2 maanden out. Een ramp noemde coach Michel Preud'homme dat gisteren.

  Obbi Oulare wordt achtervolgd door pech. Net weer fit nadat hij in april een heupoperatie ondergaan had, is hij weer voor lange tijd out. De jonge aanvaller van Standard, die vorig weekend tegen STVV zijn eerste volledige match speelde en daarbij ook de 1-1 maakte, viel gisteren 10 minuten voor het einde in.

   

  Al snel kwam hij in botsing met Akhisar-doelman Lukac, hij had meteen door dat het ernstig was. Hij moest van het veld gedragen worden op een draagbaar, zijn gezicht in zijn handen. Hij had een krak gehoord, zei Preud'homme, die hoopte dat het geen beenbreuk was.

   

  Kort na zijn opname in het ziekenhuis in Turkije kwam al het eerste verdict: een mooie scheenbeenbreuk en een verstuikte schouder.

   

  Vanmiddag kwam Standard, dat vandaag terugkeerde uit Turkije, met een finale diagnose: "Een scheenbeenbreuk van het rechterbeen én een ontwricht sleutelbeen (4e graads). Er is geen chirurgische ingreep nodig, tenzij er op korte termijn complicaties optreden."

   

  "Zijn onbeschikbaarheid wordt jammer genoeg geschat op ongeveer 2 maanden", komt de vrees van Preud'homme uit. "Hem lange tijd verliezen zou de grootste ramp zijn", zei die gisteren na de Europese exit.