• home
 • video
 • pas verschenen

  LeBron James kan niet op tegen de 50 punten van "The Beard"

  LeBron James en James Harden

  James Harden schreeuwt het uit.

  James Harden (Houston Rockets) heeft zijn MVP-titel nog eens in de verf gezet. Uitgerekend tegen de Los Angeles Lakers van LeBron James was hij goed voor 50 punten, 11 assists en 10 rebounds. Bij Dallas is Dirk Nowitzki (40) dan weer aan zijn 21e NBA-seizoen begonnen, een record.

  Rockets zijn Lakers de baas

  In de Amerikaanse basketbalcompetitie gingen de LA Lakers vannacht op bezoek bij de Houston Rockets. LeBron James en zijn team hadden 2 matchen op een rij gewonnen, maar nummer 3 kwam er niet. De Lakers verloren met 126-111.

   

  James "The Beard" Harden kende geen genade. Hij stapte van het parket met een triple-double: 50 punten (waarvan 17 in het 4e kwart), 11 assists en 10 rebounds. De Zwitserse pivot Clint Capela was goed voor 16 punten en 14 rebounds, Chris Paul maakte 14 punten en deelde 9 assists uit.

   

  Bij de Lakers scoorde LeBron James 29, Kyle Kuzma 24 punten. In het klassement van het Westen doen ze het nog wel beter dan Houston. De Lakers staan met 17 zeges op de 5e plaats, de Rockets zijn pas 13e (met 13 zeges).

  Harden verschalkt James:

  James scoort van ver:

  21e seizoen voor Nowitzki

  Bij Dallas sneed Dirk Nowitzki zijn 21e seizoen aan, een record in de NBA. Daarmee laat hij Kobe Bryant achter zich, de oud-speler van de LA Lakers kwam aan 20 seizoenen.

   

  Nowitzki maakte vannacht zijn rentree nadat hij vorige zomer een operatie aan zijn enkel had ondergaan. De 40-jarige Duitser speelde 6 minuten mee in Phoenix en maakte 2 punten. Te weinig om zijn team te helpen, Dallas verloor met 99-89 in Phoenix.

  NBA-uitslagen donderdagnacht

  • Houston - LA Lakers 126-111
  • San Antonio - LA Clippers 125-87
  • Phoenix - Dallas 99-89
  • Orlando - Chicago 97-91
   De wedstrijd vond plaats in Mexico-Stad.