• home
 • video
 • pas verschenen

  UPDATE: De Bruyne maakt mogelijks zaterdag al rentree tegen Everton

  Kevin De Bruyne viel eind oktober uit in de match tegen Fulham.

  Kevin De Bruyne viel eind oktober uit in de match tegen Fulham.

  Kevin De Bruyne heeft na zijn knieblessure al twee dagen vlot meegetraind bij Manchester City, waardoor City-coach Pep Guardiola  overweegt om de Rode Duivel in de selectie op te nemen voor het duel van morgen tegen Everton.

  Guardiola "Hij heeft geen pijn meer, maar we nemen geen risico's"

  Kevin De Bruyne viel op 1 november in de League Cup tegen Fulham uit met een blessure aan de ligamenten van de linkerknie. Hij was toen nog maar net hersteld van een blessure aan de rechterknie, die hij medio augustus opliep.

   

  Door die positieve ontwikkelingen twijfelde City-coach Pep Guardiola vandaag nog over de eventuele selectie van de Rode Duivel voor de match van zaterdag, tegen Everton. "Hij heeft alleszins geen pijn meer, maar we zullen zeker geen risico's nemen."

   

  Door die blessures speelde De Bruyne dit seizoen nog maar een handvol wedstrijden, en ook bij de Rode Duivels kwam hij sinds het zo succesvolle WK in Rusland niet meer in actie.

  Ook Aguëro bijna opnieuw speelklaar

  Ook de terugkeer van de Argentijnse goalgetter Sergio Aguëro (30) is nakend bij de Engelse landskampioen. Aguëro stond de afgelopen vier wedstrijden aan de kant wegens een aanslepende liesblessure, maar trainde de afgelopen dagen net als De Bruyne probleemloos mee.

   

  De terugkeer van beide sleutelspelers zou City niet slecht uitkomen, want voor Nieuwjaar speelt de kampioen, die in de stand tweede staat na Liverpool, nog zeven wedstrijden. David Silva, Benjamin Mendy en Claudio Bravo liggen wél nog altijd in de lappenmand.

  VIDEO: De Peptalk van Guardiola over De Bruyne en Aguëro