• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Anastasi stopt bij de Red Dragons

  Andrea Anastasi

  Andrea Anastasi was een half jaar aan de slag in ons land.

  De nationale volleybalmannen moeten opnieuw op zoek naar een bondscoach. De Italiaan Andrea Anastasi (58) stopt om familiale redenen. "Ik blijf fan", belooft hij.

  "Helaas kan ik niet meer voor België werken"

  Een half jaar geleden nam Andrea Anastasi de fakkel over van Vital Heynen, die voor Polen had gekozen. De ervaren Italiaan trok met België naar het WK en sleepte er een historische 10e plaats uit.

   

  Volgend jaar staat in ons land het Europees kampioenschap op het programma, maar daar moet Anastasi voor passen. De 58-jarige Italiaan stopt om familiale redenen als bondscoach van de Red Dragons.

   

  "Ik kijk met plezier en trots terug op de fantastische zomer met België en ik ben blij dat ik met zulke geweldige spelers en goede staf heb kunnen werken", reageert Anastasi. "Zowel professioneel als op menselijk vlak heb ik veel voldoening aan de samenwerking overgehouden."

   

  "Helaas kan ik omwille van familiale redenen volgende zomer niet meer voor België werken. Ik blijf de Dragons volgen en ik blijf fan.”

  Ik blijf de Red Dragons volgen en ik blijf fan.

  Andrea Anastasi

  Federatie: "Volop op zoek"

  Andrea Anastasi was nog maar sinds deze zomer aan de slag bij de Dragons. Hij volgde toen de naar Polen vertrokken Vital Heynen op. De Italiaan had een contract tot eind 2019, met optie tot verlenging als de Dragons zich zouden plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

   

  "De volleybalfederatie is volop bezig met de zoektocht naar een opvolger", klinkt het in een persbericht.

   

  Vanaf 25 mei treedt België aan in de Golden European League en speelt het tegen Slovakije, Turkije en Letland. In september volgt het Europees kampioenschap in eigen land. De loting vindt plaats op 16 januari in het Atomium.

  De Belgian Red Dragons.

  VIDEO: Anastasi maakt zich flink boos op het WK