• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische achtervolgers pakken zilver op WB in Londen

  " "

  Lindsay De Vylder, Kenny De Ketele, Robbe Ghys en Fabio Van Den Bossche.

  Kenny De Ketele, Lindsay De Vylder, Robbe Ghys en Fabio Van Den Bossche hebben ons land zilver bezorgd op de Wereldbeker in Londen. De vier achtervolgers moesten in de finale het onderspit delven tegen een Brits-Amerikaans team. De Belgische vrouwen eindigden 7e.

  Na hun tweede plaats in de kwalificaties gisteren moesten de Belgen vandaag eerst tegen Italië kampen voor een plek in de finale. Met 3'57"709, amper 6 tienden boven hun straf Belgisch record van enkele weken geleden, was de strijd om goud en zilver binnen.

   

  Daarin waren John Archibald, Daniel Bingham, Ashton Lambie en Jonathan Wale 1,5 seconde sneller dan België: 3'57"726 tegenover 3'59"014.

  Vrouwen eindigen 7e

  De Belgische vrouwenachtervolging legde beslag op de 7e plaats: Lotte Kopecky, Shari Bossuyt, Gilke Croket en Annelies Dom gingen in de eerste ronde onderuit tegen Polen met een tijd van 4'31"635. In de kwalificaties hadden ze met 4'30"730 de zesde tijd gereden.