• home
 • video
 • pas verschenen

  Skeelerachternichtje filmdiva Lollobrigida 1,5 jaar geschorst wegens doping

  Giulia Lollobrigida treedt door haar schorsing even uit de schaduw van haar zus en groottante.

  Giulia Lollobrigida treedt door haar schorsing even uit de schaduw van haar zus en groottante.

  De Italiaanse inlineskater Giulia Lollobrigida moet achttien maanden brommen wegens een positieve dopingplas. De jongere zus van meervoudig wereldkampioene Francesca liep in juli tegen de lamp.

  Het Italiaanse antidopingagentschap NADO heeft vandaag bekendgemaakt dat Giulia Lollobrigida achttien maanden aan de kant zal staan wegens een positieve dopingplas.

   

  Lollobrigida was in juli betrapt op het gebruik van amiloride hydrochloorthiazide (Acb), een middel dat het bloed verdunt en de pompkracht van het hart verbeterd. Acb kan ook andere ongeoorloofde middelen maskeren.

   

  De zaak werd in augustus bekend tijdens het EK skeeleren in Oostende, waaraan de zusjes beiden Lollobrigida deelnamen. Bij de wedstrijden op de piste in Zandvoorde deed de politie een inval in de omkledingsruimte van de Italianen, maar er werd niets gevonden. Nu wordt de Italiaanse dus alsnog geschorst.

  Filmdiva Gina Lollobrigida

  De zusjes Lollobrigida zijn de achternichtjes van de 91-jarige filmster Luigina Lollobrigida, een Italiaanse actrice die vooral in de jaren '50 en '60 furore maakte. 

   

  Lollobrigida kreeg grootse bekendheid naar aanleiding van rollen in enkele hollywoodfilms, en werd gezien als de Europese tegenpool van Marilyn Monroe.

  Filmdiva Gina Lollobrigida (links) was een ster in de jaren vijftig.

  Filmdiva Gina Lollobrigida (links) was een ster in de jaren vijftig.