• home
 • video
 • pas verschenen

  Vitesse: "We verwachten dat een fitte Musonda na de winterstop aansluit in Arnhem"

  Musonda viel in zijn eerste oefenmatch uit.

  De uitleenbeurt van Charly Musonda Jr. (22) van Chelsea aan Vitesse is voorlopig een onbeschreven blad. Musonda viel in september in zijn eerste oefenmatch uit met een knieblessure en herstelt nog altijd bij zijn moederclub. Maar Vitesse is ervan overtuigd dat het Musonda nog in Arnhem aan het werk zal zien.

  "Weten nog niet wanneer hij hier zal aansluiten"

  Na enkele magere jaren en mislukte uitleenbeurten wou Charly Musonda Jr. dit seizoen zijn carrière bij Vitesse uit het slop halen. Zijn debuut in een oefenmatch tegen Antwerp gooide meteen roet in het eten. Musonda viel in september uit met een knieblessure en ligt nog altijd in de lappenmand.

   

  "Charly revalideert voorlopig nog bij Chelsea en we weten nog niet wanneer hij weer in Arnhem zal aansluiten", legt Wiebe Nelissen, woordvoerder bij de Nederlandse club, uit aan onze redactie.

   

  "Na zijn blessure is hij snel teruggekeerd naar Chelsea. Onze relatie met Chelsea stipuleert dat gehuurde spelers bij een serieuze blessure meteen naar Londen terugkeren en afhankelijk van het behandelplan daar ook revalideren."

  "Deze blessure duurt wat langer dan verwacht"

  Charly Musonda herstelt dus bij Chelsea, maar heeft zeker nog een toekomst in Nederland. "In principe hebben we hem voor een jaar gehuurd, maar er zijn natuurlijk ook clausules. Al verwachten we wel dat Musonda, zodra hij fit is, na de winterstop weer aansluit in Arnhem. Dat is onze intentie."

   

  "Of we Musonda dus een officiële match in het shirt van Vitesse zullen zien spelen? Die kans zit er nog altijd in, ja. En hopelijk zo snel mogelijk."

   

  "Deze blessure duurt wat langer dan verwacht. Dat is voor iedereen vervelend en zeker voor Charly. Maar hopelijk is hij snel volledig hersteld en kan hij hier zijn minuten maken."