• home
 • video
 • pas verschenen

  1e diagnose Oulare: "Scheenbeenbreuk, maar wellicht geen operatie"

  " "

  Een ontgoochelde Oulare, net ingevallen, moet eraf na een botsing met de doelman.

  Standard ligt uit Europa, maar voor Michel Preud'homme zou een nieuwe lange afwezigheid van Obbi Oulare een veel grotere catastrofe zijn. De spits viel als invaller vrijwel meteen uit. In het ziekenhuis werd een breuk van het scheenbeen vastgesteld én een verstuiking van zijn schouder.

  "Hij heeft een krak gehoord"

  Tien minuten voor het einde viel Oulare samen met Emond in, omdat Preud'homme alles op alles wilde zetten om nog te winnen in Turkije. Oulare was sinds eind november weer fit na maandenlang blessureleed. Hij zorgde afgelopen weekend voor de 1-1 op Stayen en werd gezien als een belangrijke troef voor dit Standard.

   

  Na een duel met de thuisdoelman bleef Oulare lang op de grond liggen. Hij had lang verzorging nodig, klopte daarbij een paar keer ontgoocheld op de grond en moest uiteindelijk met een draagbaar van het veld. Zijn gezicht verborgen in zijn handen.

   

  Na de wedstrijd werd de onfortuinlijke aanvaller naar het ziekenhuis gebracht. Preud'homme weet nog niet veel meer: "Hij heeft een krak gehoord. Wij vrezen een beenbreuk. Ik hoop van niet, want dat hij lang out is, zou de grootste ramp van vanavond zijn. In het ziekenhuis zullen ze beslissen of er meteen moet ingegrepen worden of hij mag terugvliegen."

  Mooie scheenbeenbreuk, dus wellicht geen operatie

  De vrees van de coach werd bewaarheid. 2 uur na de match kwam een eerste verdict van de dokters: een scheenbeenbreuk en een verstuikte schouder. Het zou om een mooie breuk gaan, zodat een operatie wellicht niet nodig is. Maar sowieso zal de aanvaller dus weer langere tijd out zijn.

  Pech voor Oulare: invaller moet met draagbaar van het veld

  Preud'homme: "Oulare heeft een krak gehoord"