• home
 • video
 • pas verschenen

  Nibali: "Ronde van Vlaanderen? Ik denk niet dat ik er zal starten"

  Vincenzo Nibali.

  Nibali op stage in Kroatië.

  Vincenzo Nibali (34) bereidt in Kroatië het nieuwe wielerseizoen voor. De Siciliaan mikt in 2019 op de Giro en de Tour. Een passage in Vlaanderen zit er waarschijnlijk niet in.

  Vincenzo Nibali verklapte gisteren op de ploegvoorstelling al dat hij volgend jaar dubbelt. De Giro en de Tour staan op zijn menu. "Vorig jaar heb ik de Giro gemist. Volgend seizoen kies ik voor twee lastige afspraken. Mijn gedachten gaan vooral uit naar de Giro", zegt de Italiaan aan Sporza.

   

  "Ik zal veel grote tegenstanders hebben zoals Tom Dumoulin en misschien ook Geraint Thomas. Chris Froome hoef ik niet te vrezen, want hij zal de Tour rijden. Maar er zijn nog andere belangrijke uitdagers zoals Egan Bernal. En de rest zien we wel op het parcours."

   

  Vorig jaar maakte Nibali indruk op Vlaamse wegen, maar de Italiaan moest passen bij een verschroeiende versnelling van Niki Terpstra. "Dat was een geweldige ervaring. Het was een boeiende koers en zeer hard. Ik denk niet dat ik er volgend seizoen zal starten, maar voor de toekomst zien we nog wel."

   

  Lof was er tot slot ook voor zijn nieuwe ploegmaat Dylan Teuns. "Hij is zeer interessant en jeugdig. We hebben de voorbije seizoenen al gezien wat hij gepresteerd heeft. We hebben zeker goeie verwachtingen, maar hij moet ook nog wat groeien."