• home
 • video
 • pas verschenen

  Franse toprenster mist WK veldrijden: 4 maanden aan de kant door operatie

  Ferrand-Prevot klopt Cant in 2015 op het WK veldrijden.

  In 2015 klopte Ferrand-Prevot Cant nog op het WK veldrijden.

  Hoe zou het nog gaan met Pauline Ferrand-Prévot? De voormalige wereldkampioene in het veld, op de weg en in het mountainbiken ligt al sinds juli in de lappenmand. Uit onderzoeken blijkt dat de Française last heeft van onvoldoende bloedtoevoer naar haar linkerbeen, waardoor ze binnenkort onder het mes moet.

  Vorig seizoen klopte ze Cant nog in Overijse

  Vorig seizoen was Pauline Ferrand-Prévot (26) in deze periode te bewonderen in het veld. Ze klopte toen Cant in de Druivencross en verzamelde ook podiumplaatsen in Diegem en Nommay (Wereldbeker). Op het WK kwam Ferrand-Prévot er niet aan te pas.

   

  Op de weg reed Ferrand-Prévot daarna geen deuk in een pakje boter. De wereldkampioene van 2014 eindigde nergens in de top 5. "Ik heb het gevoel dat mijn been slaapt als ik op de fiets zit",  klaagde Ferrand-Prévot.

   

  Na een grondig onderzoek blijkt dat ze last heeft van iliacale endofibrose, een verdikking van de binnenste laag van de bekkenslagader. Daardoor is er onvoldoende bloedtoevoer naar haar linkerbeen bij intense inspanningen.

   

  Om verlost te geraken van dat probleem ondergaat Ferrand-Prévot binnenkort een ingreep. Ze zal zo'n 4 maanden out zijn, waardoor ze het veldritseizoen volledig aan haar neus ziet voorbijgaan.

  Ferrand-Prévot verduidelijkt haar situatie op haar Facebook-pagina