• home
 • video
 • pas verschenen

  "4 op een rij voor Real is onmogelijk, PSG, Juve en Barça topfavorieten"

  Mbappé en Neymar.

  Schenkt dit koningskoppel PSG de beker met de grote oren?

  De eerste schifting in de Champions League is doorgevoerd. Nicolas De Brabander, commentator en presentator bij Proximus Sports, laat zijn licht schijnen over enkele stellingen en vraagstukken na de groepsfase. "Doodzonde dat Mertens eruit ligt, want hij was de beste Belg in de groepsfase."

  1) geen enkele groepswinnaar pakt 18 op 18

  "Met 16 op 18 heeft FC Porto het beste rapport", vertelt Nicolas De Brabander. "Dat is opvallend, maar sommige teams moesten niet echt voluit gaan in de groepsfase. Ik denk bijvoorbeeld aan Juventus, dat niet in de sterkste groep zat."

   

  "PSG zat in een zeer moeilijke poule, dus puntenverlies is bij hen enigszins normaal. En Barcelona was na 4 speeldagen al geplaatst. Dat speelt wel mee. Aan die verloren punten hoeven we dus niet te veel conclusies vast te knopen."

  Porto won zijn poule met Schalke 04, Galatasaray en Lokomotiv Moskou.

  Porto won zijn poule met Schalke 04, Galatasaray en Lokomotiv Moskou.

  2) is dit het jaar van Juventus?

  "Het is misschien wel now or never voor Juve. Hun selectie is toch zeer uitgebalanceerd. Ronaldo heeft nog maar één keer gescoord tegenover die karrenvracht aan goals van vorig seizoen, maar gisteren had hij bijvoorbeeld makkelijk twee of drie keer kunnen scoren", legt Nicolas De Brabander uit. "Ze hebben alles in huis om zeer lang mee te gaan."

  Ronaldo heeft in deze campagne nog niet te veel gescoord.

  Ronaldo heeft in deze campagne nog niet te veel gescoord.

  3) wie wordt de grootste uitdager van Juventus?

  Nicolas De Brabander: "Ik zet Juve, Barcelona en PSG bovenaan mijn lijst. Barça natuurlijk om evidente redenen: ze hebben met onder meer Arthur en Alena enkele verse krachten en ze hebben ook Messi."

   

  "Bij PSG vinden Neymar en Mbappé elkaar blindelings, maar ik vraag me af of hun middenveld sterk genoeg is. Marquinhos speelt daar nu vaak en hij is toch een verdediger. Daar zitten meer twijfels dan bij Juventus en Barcelona."

  Mbappé en Neymar, de goudhaantjes van PSG.

  Mbappé en Neymar, de goudhaantjes van PSG.

  4) is de hoofdprijs dan niet weggelegd voor een Engelse club?

  "Ik zet Liverpool bijna op dezelfde hoogte van bovenstaand trio", zegt Nicolas De Brabander, "maar ze hebben in deze groepsfase drie keer op verplaatsing verloren en dat is toch een vraagteken."

   

  "De basis van vorig seizoen is er wel nog en met Alisson hebben ze ook een betere keeper. Qua offensieve kwaliteiten staan ze op gelijke hoogte van Barcelona en co, maar die nederlagen doen me toch twijfelen. Als Alisson die bal van Milik niet had gepakt, dan lagen ze er ook gewoon uit, hé."

   

  "City heeft net als Liverpool voorin heel veel potentieel, maar ze verloren thuis verdiend van Lyon en ze speelden in Frankrijk ook maar gelijk. Lyon is een ploeg met veel talent, maar de Fransen zullen niet ver meegaan. Daarvoor spelen ze niet realistisch genoeg en geven ze te veel weg. Daardoor twijfel ik ook aan City."

  De cruciale save van Alisson tegen Napoli.

  De cruciale save van Alisson tegen Napoli.

  5) geen vier op een rij voor Real Madrid?

  "Real is zo onvoorspelbaar. Ze stelden gisteren niet hun sterkste ploeg op, maar er loopt ginds toch een en ander fout", stelt Nicolas De Brabander. "Kijk maar naar Isco, die de aanvoerdersband weigerde en gesticuleerde naar het publiek. Ik heb het gevoel dat het daar niet lekker zit."

   

  "Ze hebben al veel verloren dit seizoen en er is natuurlijk de factor Ronaldo. Ze hebben niet iemand die hen er door sleurt als het moeilijk gaat. 3 op een rij was al straf, maar ik vrees dat ze een overgangsseizoen meemaken. Ik denk dat 4 op een rij onmogelijk is."

  Real verloor gisteren met 0-3 tegen CSKA Moskou.

  Real verloor gisteren met 0-3 tegen CSKA Moskou.

  6) het kleine Ajax staat in de 1/8e finales

  Nicolas De Brabander: "We hadden Ajax tegen Standard in de voorrondes gezien en toen wisten we al dat het een sterke ploeg was. Ik had wel verwacht dat ze zouden doorstoten, want AEK was dit seizoen helemaal niets en ook Benfica was niet veel soeps."

   

  "Ajax speelt een beetje op het randje van naïef. Ze zetten veel druk en geven veel weg, maar het is heel mooi om te zien. Het is genieten en ze hebben een hele goeie ploeg, maar ik vrees dat het maar één seizoen zal duren."

   

  "Ik had hen dus bij de laatste 16 verwacht, maar ik ben toch meer onder de indruk dan ik zelf gedacht had. Op Bayern speelden ze met heel veel lef. Het is straf dat coach Ten Hag dat realiseert."

   

  "Of ze nog verder kunnen geraken? Ze zijn tweede geëindigd in hun groep en dat is toch een wezenlijk verschil. Tegen Porto en misschien zelfs tegen Real zijn ze niet kansloos, maar ik vrees dat ze tegen de toppers tekort zullen schieten."

  Waar eindigt het sprookje van Ajax?

  Waar eindigt het sprookje van Ajax?

  7) een eervolle vermelding gaat naar...

  "Club Brugge, dat het toch heel knap gedaan heeft, en Dries Mertens. Het is doodzonde voor hem dat Napoli naar de Europa League moet. Mertens heeft weer een paar geweldige goals gemaakt. Jammer voor hem, want hij was de beste Belg in deze groepsfase", besluit Nicolas De Brabander.

  Napoli werd uit de Champions League gekegeld.

  Napoli werd uit de Champions League gekegeld.