• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische ex-tennisprof wordt coach van weggedeemsterde Wickmayer

  Guigounon was tot en met vorig seizoen zelf actief als tennisser.

  Gigounon was tot en met vorig seizoen zelf actief als tennisser.

  Yanina Wickmayer (WTA-122) legt haar lot in handen van Germain Gigounon, een 29-jarige Belg die zelf 12 jaar op het tennisveld stond als prof. "Yanina is een heel gemotiveerde en positieve persoon om mee samen te werken", zegt Gigounon aan RTBF.

  Gigounon: "Ik ken Yanina al jaren"

  3 jaar geleden prijkte Wickmayer nog in de top 40 van het vrouwentennis. Maar de laatste jaren zonk ze weg, met een 122e plaats dit jaar als dieptepunt. 

   

  Germain Gigounon krijgt nu de opdracht om Wickmayer weer boven water te laten komen. De 29-jarige Gigounon hing dit seizoen zijn racket aan de haak, nadat hij zelf 12 jaar lang in het profcircuit speelde. Zijn hoogste notering was de 185e plaats op de ATP-ranking, 3 jaar geleden.

   

  "Ik ken Yanina al lang, want we zijn van hetzelfde jaar (1989) en we komen elkaar al jaren tegen in de tenniswereld", reageert Gigounon bij RTBF.

   

  De 29-jarige ex-prof debuteert eind december als coach in Brisbane, waar Wickmayer de kwalificaties speelt. "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met zo'n gemotiveerde en positieve persoon als Yanina. We zullen eerst het goede gevoel proberen terug te vinden, want ze kwam niet meer in actie sinds de US Open."