• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Quaresma gaat over de rooie en pakt donkerrood na mislukte dribbel

  Soms het beste, soms het slechtste. Dat krijg je bij Ricardo Quaresma. Vanavond was het nog eens het tweede: de Portugees van Besiktas verloor de pedalen, nadat de spelers van Malmö de bal ongrijpbaar hadden gemaakt. Zijn doodschop op Brorsson werd meer besproken dan de exit van Besiktas.

  Besiktas had thuis genoeg aan een punt tegen Malmö, dat evenwel kort na de rust langs Antonsson op voorsprong kwam. De Zweden roken hun kans. In de 65e minuut sloeg de frustratie bij Quaresma toe. Zijn dribbel mislukte, waarna 3 Zweden de bal rond de Portugees rondtikten.

   

  Die wou zijn balverlies goedmaken, maar verloor daarbij het noorden. Hij ging vol over de bal op het scheenbeen van de net ingevallen Brorsson. Scheidsrechter Luca Banti uit Italië kwam meteen toegesneld met de rode kaart.

   

  De verontwaardiging bij de Zweden was groot, Quaresma vond zijn sanctie overdreven. Gelukkig kwam Brorsson nog goed weg, want na verzorging kon hij de match gewoon volmaken. Quaresma liet zijn ploeg zo dubbel in de steek. Met zijn tienen kon Besiktas de 0-1 niet meer ongedaan maken. De uitschakeling was een feit.