• home
 • video
 • pas verschenen

  Gastheer Al Ain ontsnapt tot 2 keer toe op WK voor clubs

  Al Ain juicht

  Al Ain speelt zaterdag de kwartfinales tegen Espérance Tunis.

  Gastheer Al-Ain heeft zich voor de kwartfinales van het WK voor clubs geplaatst. Het had hier wel penalty's nodig tegen Wellington, de kampioen van Oceanië.

  Op het WK voor clubs strijden de kampioenen van elk continent voor de titel van Beste Club ter Wereld. Real Madrid en River Plate stromen pas vanaf de halve finales (volgende week dinsdag en woensdag) in.

   

  Al-Ain, de gastheer uit Abu Dhabi, en Wellington uit Nieuw-Zeeland mochten het WK aftrappen, met als inzet een plaats in de kwartfinales tegen Espérance Tunis, de kampioen van Afrika.

   

  Het zag er bij een 0-3-stand bijzonder goed uit voor Wellington (foto), maar met de 1-3 van Shiotani nog vlak voor de rust klaarde de hemel toch weer wat op voor Al Ain. 5 minuten voor tijd maakte ouwe getrouwe Marcus Berg er alsnog 3-3 van.

   

  In de verlengingen gebeurde er niet veel, in de strafschoppen des te meer. Berg miste als eerste en opnieuw zag het er goed uit voor Wellington. Maar door missers van Kilkolly en Gulley kantelde het resultaat alsnog.

  Speelschema WK voor clubs

  play-off Al Ain (VAE) Wellington (NZe) 3-3 (pen: 4-3)
         
  kwartfinales Espérance Tunis (Tun) Al Ain (VAE) zat
    Kashima Antlers (Jap) Guadalajara (Mex) zon
         
  halve finales River Plate (Arg) Tunis/Al Ain din 18/12
    Real Madrid (Spa) Kashima/Guadalajara woe 19/12
         
  finale - - zat 22/12