• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als McLaren zijn geheimen deelt, dan heb je goeie papieren voor de toekomst"

  Rik Verbrugghe.

  Rik Verbrugghe.

  Bahrein-Merida kan voortaan rekenen op de expertise van technologiebedrijf McLaren. Ploegleider Rik Verbrugghe is in zijn nopjes. "Ze geven niet zomaar geld, ze geven al hun geheimen en technologie", klinkt het.

  "Ze geven niet zomaar geld"

  "Deze aankondiging geeft een bepaalde stabiliteit aan onze ploeg", vertelt Rik Verbrugghe aan Sporza. McLaren wordt 50 procent aandeelhouder van de WorldTour-ploeg.

   

  "Iedereen kent het professionalisme en de technologie van McLaren. Als ze hun geheimen willen loslaten aan een wielerploeg, dan heb je goeie papieren voor de toekomst. Ze geven niet zomaar geld. Ze geven al hun technologie en geheimen."

   

  Bahrein-Merida kan rekenen op de kennis over onder meer aerodynamica. "Maar het gaat ook over hoe we renners beter kunnen analyseren. In wielrennen gaat het over marginal gains. Die paar procentjes die je wint met dit partnerschap, kunnen misschien het verschil maken tussen winnen of niet."

  "Sky zal waarschijnlijk genoeg return gehad hebben"

  Vandaag kondigde Sky zijn afscheid van de wielersport aan. Bahrein-Merida heeft zijn dagje dus wel gekozen om een nieuwe partner aan te kondigen.

   

  "Een sponsor in de wielersport krijgt veel return. Dat Sky nu stopt, wil waarschijnlijk zeggen dat ze genoeg return gehad hebben. Ik weet ook niet wat de juiste reden is. Maar dat McLaren bij ons komt, brengt een bepaalde stabiliteit."