• home
 • video
 • pas verschenen

  Arsenal-icoon Tony Adams wordt voorzitter van... de rugbybond

  Tony Adams

  Tony Adams zal zich vooral focussen op de mentale gezondheid van de spelers.

  De voormalige Engelse voetbalster Tony Adams geeft zijn carrière een bijzondere wending: hij wordt voorzitter van de Engelse rugbybond.

  De carrière van Tony Adams kende tot nu toe heel wat ups en downs. Met Arsenal werd hij 4 keer kampioen, won hij 3 bekers en 1 Europese beker. Maar Adams zag ook de andere kant van de medaille en geraakte in een neerwaartse spiraal door drank- en drugsmisbruik.

   

  Die problemen heeft hij nu allemaal overwonnen. Vorig jaar probeerde de nu 52-jarige Adams zijn voeballoopbaan nieuw leven in te blazen als coach van Granada, maar dat was een kort leven beschoren.

   

  Nu stapt Adams dus over naar het rugby. Een vreemde keuze misschien, maar niet voor de rugbybond: "Tony Adams is gerespecteerd binnen en buiten de sport, niet alleen door zijn uitmuntende spelerscarrière maar ook door zijn liefdadigheidswerk. Zijn Sporting Chance-project heeft sinds 2011 hulp geboden aan 400 rugbyspelers."

   

  Adams vindt het een eer dat de rugbybond aan hem heeft gedacht. "Ik zal mij vooral focussen op de mentale gezondheid van iedereen binnen de Rugby League."