• home
 • video
 • pas verschenen

  Moors na nieuwe CL-zege: "We blijven vol doorgaan op 3 fronten"

  Roel Moors geeft zijn jonge groep instructies.

  De Antwerp Giants hebben hun 4e overwinning geboekt in de Champions League. Het Litouwse Lietkabelis was gisteren in Antwerpen het kind van de rekening. Coach Roel Moors kon alleen maar tevreden terugblikken.

  "Dit was een wedstrijd die we moesten winnen om competitief te blijven voor de top 6 en zelfs de top 4. Want die top 4 is ook nog altijd mogelijk. Daar ben ik dus zeer blij mee", zegt Roel Moors.

   

  "Deze 70-64 is een mentale opsteker na een heel moeilijke bekerwedstrijd in Leuven, waar we meer dan terecht verloren. Ik weet dat mijn groep - ondanks haar jeugdigheid - heel veel kwaliteit en een bepaalde weerbaarheid heeft. Daar heb ik op ingezet. Dit is een mentale zege."

   

  Na de 79-69 in de heenmatch van de kwartfinales in de beker tegen Leuven wacht Antwerp nu de taak om die scheve situatie recht te trekken.

   

  Moors: "Dat is een moeilijke opgave, maar ze is niet onmogelijk. We moeten niet te veel bezig zijn met die 10 punten achterstand. We moeten onze wedstrijd spelen, onze job doen en vooral de defensieve intensiteit aan de dag leggen die we tegen Lietkabelis getoond hebben."

   

  Wat is nu de prioriteit van de Giants: de competitie, de beker of het Europese avontuur?

   

  "Het is te vroeg om één competitie op te geven", zegt Moors. "We hebben nu een hels schema, met donderdag, zondag en dinsdag een wedstrijd."

   

  "Het is moeilijk om dat allemaal rond te krijgen, ook met de blessures die we hebben. Maar we moeten op de drie fronten vol blijven gaan."

  Tweet: