• home
 • video
 • pas verschenen

  Teuns denkt ook aan Vlaanderen: "Weet dat ik over kasseien kan rijden"

  Dylan Teuns.

  Dylan Teuns gisteren op de persvoorstelling van Bahrein-Merida.

  Voor Dylan Teuns (26) heeft 2019 een nieuwe start in petto. De klimmer heeft BMC verlaten voor Bahrein-Merida. Teuns mikt weer op de Waalse klassiekers, maar flirt ook met het Vlaamse werk. "Ik wil de Ronde van Vlaanderen eens meegemaakt hebben", verklapt hij aan Sporza.

  "Eerste indruk is zeer professioneel"

  Dylan Teuns zal de doorstart van BMC in het CCC-jasje niet meemaken, hij zal zijn vleugels uitslaan in het shirt van Bahrein-Merida.

   

  "De eerste indruk is zeer professioneel. Daar ben ik heel enthousiast over", zegt Teuns aan Sporza.

   

  "Ik heb vier jaar in dezelfde basis gezeten. Daar had ik routine. Dit is totaal iets nieuws, maar ik ben tevreden over hoe het gaat."

  "De grote focus blijft het Ardennenwerk"

  In het klimwerk heeft Dylan Teuns al meermaals zijn visitekaartje afgegeven, met vorig jaar een 3e plaats in de Waalse Pijl en afgelopen seizoen een 3e stek in de Ronde van Lombardije.

   

  "De grote focus blijft op het Ardennenwerk liggen. Luik-Bastenaken-Luik blijft mijn grote droom. Als je het podium haalt in Lombardije, dan wil dat toch iets zeggen."

   

  Maar er is meer. "Ik wil nog meer proeven van het Vlaamse werk. Het moet nog geofficialiseerd worden, maar als ik mag kiezen, dan zou ik graag eens de Ronde van Vlaanderen rijden."

   

  "Ik wil het eens meegemaakt hebben. De sfeer in Vlaanderen is uniek. Zeker als Vlaming, want dat vind je nergens anders. Ik zou er graag van proeven, maar ik weet niet of het dit jaar al zal zijn."

   

  "Ik weet van bij de jeugd dat ik er goed mijn plan kan trekken. Ik ken de wegen en ik weet dat ik over kasseien kan rijden. Het Vlaamse werk gaat ook bergop en dat is mijn sterke punt."

  De sfeer in Vlaanderen is uniek. Zeker als Vlaming, want dat vind je nergens anders. Ik zou er graag van proeven, maar ik weet niet of het dit jaar al zal zijn.

  Dylan Teuns

  "Ik kan een zeer goeie hulp zijn voor Nibali in de Tour"

  Bij Bahrein-Merida kan Dylan Teuns groeien in de schaduw van Vincenzo Nibali, die volgend seizoen voor de Giro én de Tour gaat. Waar past onze landgenoot in dat plaatje?

   

  "Nibali zal een volledige ploeg in steun hebben in de Giro. Die gasten zullen misschien iets minder fris zijn voor de Tour, terwijl ik niet in de Giro zal starten."

   

  "Ik kan misschien een zeer goeie hulp zijn in de Tour. Dat is dan puur in dienst van Vincenzo. In een winnende Tour-ploeg zitten is een van de mooiste dingen."

  Het interview met Dylan Teuns: