• home
 • video
 • pas verschenen

  Het finale oordeel: "Deze CL is voor Club een succes geweest"

  De 11 Brugse starters tegen Atletico.

  Club Brugge wuift de Champions League uit met 6 op 18. Blauw-zwart liet in elke wedstrijd zijn tanden zien en had zelfs nog wat meer kunnen sprokkelen. "Club mag fier terugblikken op al zijn wedstrijden", zegt onze analist Eddy Snelders. 

  "Goed verdedigd en gegroepeerd blijven spelen"

  Club Brugge sloot zijn Champions League-campagne dinsdagavond af met een 0-0-gelijkspel tegen de Spaanse topclub Atletico Madrid. 

   

  "Atletico is kwalitatief sterker. Dat bleek duidelijk in het begin van de wedstrijd met een scherpe ingesteldheid en een aantal kansen, maar Club heeft zich daar met wilskracht, werklust en een goeie organisatie gedeeltelijk uitgewerkt", zegt Eddy Snelders.

   

  "Club heeft zich goed verdedigd en is gegroepeerd blijven spelen. Blauw-zwart heeft dikwijls afgezien, maar heeft zelf nog een goeie kans gehad."

   

  "Club had offensieve bedoelingen als het kon, maar het kwam er niet altijd uit, omdat de tegenstander het niet altijd toeliet. Dus heeft Club met zijn middelen de schade proberen te beperken en dat heeft het goed gedaan. Al bij al mag het tevreden zijn met dit punt."

  "Club mag fier terugblikken op al zijn matchen"

  Club schrijft 6 punten in op zijn rapport en verloor 4 wedstrijden op een rij niet in de Champions League.

   

  Eddy Snelders: "Dan mag je heel tevreden zijn. Dit was een zware poule met te duchten tegenstanders, waarin een 4e plaats logisch geweest was."


  "Maar Club heeft in deze campagne de nodige veerkracht getoond en heeft altijd meegespeeld. Het heeft zelfs nog twee punten te weinig gepakt in de thuiswedstrijd tegen Monaco (1-1)."

   

  "Hoe zwak Club twee jaar geleden was, des te sterker heeft het dit seizoen gespeeld. Club mag fier terugblikken op al zijn wedstrijden."

   

  "Deze Champions League is voor blauw-zwart een succes geweest. Het heeft een aantal punten gehaald die de club niet alleen sportief maar ook financieel geen windeieren zal leggen."


  "De focus op de Champions League is de goeie keuze geweest. Alleen hoop je dat dat niet te veel weerslag heeft op de andere competities waaraan je deelneemt, zoals de beker en de vaderlandse competitie. Dat is wel gebeurd."

   

  "De dalletjes en downs in de JPL en de uitschakeling in de beker zijn een feit. In de beker kan Club uiteraard niks meer rechtzetten, maar in de competitie kan en moet dat wél gebeuren."

  "Mechele was de rots in de branding"

  Tot slot: welke spelers sprongen er individueel bovenuit? "Brandon Mechele vond ik heel secuur verdedigen. Hij was de rots in de branding", zegt Snelders.

   

  "Ook Stefano Denswil heeft defensief bij momenten heel goeie dingen getoond. Op het middenveld hebben we een heel belangrijke Hans Vanaken gezien en Mats Rits speelde een goeie wedstrijd in Monaco."

   

  "Voorin heeft Wesley zich geregeld gemanifesteerd met zijn kracht, fysieke werklust en snelheid."

   

  "Zo heb je een 5-tal spelers die iets meer aan deze Champions League gehad hebben en die de anderen meegetrokken hebben in het succes."