• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vanluchene stopt na het WK als zwemmer en denkt aan triatlon

  Vanluchene nam twee keer deel aan de Olympische Spelen.

  Emmanuel Vanluchene heeft aangekondigd te stoppen als zwemmer. Hij zwemt deze week het WK kortebaan, maar dat wordt meteen ook zijn laatste wedstrijd. Vanluchene nam twee keer deel aan de Olympische Spelen.

  Emmanuel Vanluchene kende tijdens zijn carrière zijn grootste successen met de estafetteploeg. Zo nam hij als deel van de 4x100m-ploeg twee keer deel aan de Olympische Spelen. In 2012 werd de ploeg 8e, vier jaar later zat er een 6e plaats in.

   

  Na de Spelen in Rio kondigde hij al een eerste keer aan dat hij zou stoppen met zwemmen, maar na enkele maanden kwam hij terug op zijn beslissing. Hij wou nog graag naar de Spelen in 2020, maar dit zit er nu dus niet meer in. Deze week is Vanluchene nog aan de slag op het WK kortebaan. Hij zwemt er de 100m wisselslag, 100m vrije slag en 100m vlinderslag. Daarna stopt hij.

   

  De 26-jarige Vanluchene zou de topsport wel nog niet volledig de rug toekeren want volgens zijn team denkt hij aan een overstap naar de triatlon. Pas na het WK wil hij zelf meer uitleg geven.