Ga naar de inhoud

Concurrenten, legendes en vrienden: Wade en James spelen emotioneel laatste duel

 di 11 december 2018 09:07
Meteen na de buzzer vielen de twee tenoren elkaar in de armen.

LeBron James en Dwyane Wade hebben hun laatste onderlinge duel gespeeld. Wade stopt na dit seizoen. Na de buzzer vielen de twee NBA-sterren elkaar in de armen. 

De LA Lakers behaalden tegen Miami Heat hun 6e zege in 7 wedstrijden, maar dat was bijzaak na de partij. Alle aandacht ging naar LeBron James en Dwyane Wade die afscheid namen van elkaar. De twee stonden een laatste keer samen op het parket. 

 

Wade stopt na dit seizoen, LeBron blijft wel nog spelen. Tijdens hun carrière waren de twee spelers concurrenten, ploegmaats en vrienden. Na 16 seizoenen samen in de NBA vielen ze elkaar in de armen. Eerst waren ze 7 jaar concurrenten in de Eastern Conference. In 2010 werden ze dan ploegmaats in Miami. Ze pakten 2 titels.  Ook vorig seizoen kwamen ze elkaar nog eens tegen bij Cleveland.

 

Ze wisselden truitjes uit en hadden veel lof voor elkaar na de match. "Sommige mensen zeggen dat je geen vrienden mag zijn met je concurrenten, maar we zijn elkaar blijven pushen. Zo zijn we gewoon", vertelde James. 

Hun laatste minuut samen op het parket

De hoogtepunten uit hun laatste ontmoeting

Ook op sociale media namen de twee afscheid van elkaar