• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonge Duivels moeten op weg naar EK 2021 voorbij Duitsland en Wales

  Deze groep speelt eerst nog het EK in 2019.

  De Rode Duivels onder 21 jaar kennen hun programma op weg naar het EK in 2021. Ze zitten in groep 9 met Duitsland, Wales, Bosnië en Moldavië. Enkel de groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks. 

  De jonge Duivels sloten half oktober hun kwalificatieronde af voor het EK in 2019. Ze wisten zich als groepswinnaar te plaatsen voor het toernooi dat deze zomer gespeeld wordt in Italië en San Marino. Daarin nemen ze het in de  groepsfase op tegen gastland Italië, Spanje en Polen.

   

  Maar voor dat toernooi begint, start de volgende kwalificatieronde al. Vandaag werd er geloot voor de groepen op weg naar het EK in 2021 in Hongarije en Slovenië. De Belgen zaten in pot 2 en loten reekshoofd Duitsland, Wales, Bosnië en Moldavië.

   

  De eerste match staat al halverwege maart volgend jaar op het programma. De twee gastlanden zijn verzekerd van een startbewijs voor het eindtoernooi. Daarnaast plaatsen enkel de groepswinnaars zich rechtstreeks voor het EK. De twee beste nummers twee van de negen groepen spelen een play-offduel om het twaalfde en laatste ticket.