• home
 • video
 • pas verschenen

  10e keer, goeie keer: Schurter klopt Federer op Zwitsers sportgala

  Schurter mocht eindelijk de prijs in ontvangst nemen.

  Roger Federer is niet voor de achtste keer de Zwitserse Sportman van het Jaar geworden. De tennisser moest deze keer vrede nemen met plaats 2. De overwinning was voor Nino Schurter, wereldkampioen mountainbike. 

  Roger Federer sluit zijn jaar af met een nederlaag. Hij werd op het Zwitserse Sportgala geklopt door Nino Schurter. Federer kon de trofee een 8e keer winnen, maar het publiek koos deze keer niet voor de populaire tennisser.

   

  Schurter was al voor de 10e keer genomineerd, maar won pas voor de eerste keer. Hij werd wereldkampioen mountainbike en won ook voor het vierde jaar op rij de wereldbeker. Hij kreeg bijna 34 procent van de stemmen, Federer werd 2e met 21 procent.

   

  "De moeilijkste zeges zijn altijd de mooiste", vertelde hij toen hij de trofee in ontvangst nam. "Dit is een grote eer. Iedereen kent Roger Federer. Dat ik van het publiek nu meer stemmen krijg, is ongelooflijk."

  Federer won dit jaar de Australian Open