• home
 • video
 • pas verschenen

  Mulder over zijn mooiste goal: "Verdien Puskas-Coppens-Van Himst-Jurion Award"

  Mulder koos voor een goal die hij maakte tegen Club Brugge.

  0 / 0

  De tafelgasten in Extra Time hadden niet alleen aandacht voor het afgelopen voetbalweekend, Wesley Sonck en Jan Mulder mochten ook hun mooiste doelpunt kiezen. "Het is een beetje zoals Ibrahimovic." De opmerkelijkste passages op een rij. 

  "Messi diende Pelé een beetje van antwoord"

  Filip Joos koos voor de match van Lionel Messi als zijn moment van de week. "Hij diende zo Pelé een beetje van antwoord", vindt hij. De Braziliaan had immers beweerd dat Neymar completer was dan Messi omdat de Argentijn maar één voet heeft en niet kan koppen.

   

  "Als alles er ingaat met links, waarom zou je dan rechts trappen", vraagt Vandenbempt zich af. Mulder is duidelijk: "Ik ben ook opgegroeid met Pelé, maar Messi is toch duidelijk de beste speler ooit. Pelé is toch wat arrogant dan."

  "De commentaar van Kramer, het is een keer iets anders"

  Peter Vandenbempt koos voor zijn moment van de week voor de zeer bijzondere commentaar van Frank Kramer bij de MLS-finale. "Het is een beetje een rare snuiter. Een ex-voetballer die vele stielen en ongelukken gehad heeft in zijn carrière. In 1981 probeerde hij al iets gelijkaardig bij zijn afscheid als presentator van Sportpanorama op AVRO."

   

  "Nu ongeveer 40 jaar later was zijn moment gekomen. Het was wel een heel bijzondere manier om afscheid te nemen. De reacties zijn uiteenlopend geweest. Het is een keer wat anders."

   

  Jan Mulder kon het wel smaken. "Eurosport heeft dan zijn excuses aangeboden, kan het nog slapper? Die lui die horen dan niet bij andere matchen die oeverloze opsomming van statistieken. Dan hoor ik liever dit. Hij heeft gelijk."

  "Het mooiste doelpunt dat ooit in België gemaakt is"

  Helemaal in het begin van de uitzending mochten Jan Mulder en Wesley Sonck hun mooiste goal kiezen. Mulder ging voor een doelpunt dat hij scoorde tegen Club Brugge. "Fenomenaal Jan. Ik had dit ook nog nooit gezien", geeft Frank Raes toe. "Het is een beetje Ibrahimovic", vindt Vandenbempt. "Het was een soort karatetrap, maar dan wel veel verder dan die slappe Zlatan", heeft Mulder lof voor zichzelf.

   

  "Ik herinner me van dat doelpunt dat het zo lekker is om neer te komen, om te kijken en dan te zien "Verrekt, hij zit erin". Dat is het mooiste van zo'n doelpunt." De gasten krijgen maar niet genoeg van de beelden. "Ik geloof dat dit het mooiste doelpunt is dat ooit in België gescoord is. Ik wil de Puskas-Rik Coppens-Paul Van Himst-Jef Jurion-Award."

   

  Daarna was Sonck aan de beurt. Hij ging voor zijn omhaal tegen Racing Genk. Hij scoorde zo voor Lierse in de sneeuw tegen Thibaut Courtois. "Ik zou die niet meer tonen nu na die van Jan", lacht de ex-spits. "Die van mij was gewoon slecht gedaan, slechte controle."

  "Vind je dit "wauw"? Dat ziet de helft van België"

  Ook de matchen in de Jupiler Pro League van het voorbije weekend werden besproken en er was ook wat aandacht voor Morioka bij Anderlecht. "Die speelde een hoogst ongelukkige wedstrijd", vindt Vandenbempt. "Nog maar een keer. Het was niet dat hij zijn best niet deed, maar hij zoekt altijd de moeilijkste oplossing. De handelingssnelheid is ook te traag."

   

  "Als je zag hoe Verschaeren dan inviel, daar gaat veel meer dynamiek vanuit. Veel snelheid en beweeglijkheid. Eén moment had hij wel, een pass voor Dimata", geeft Vandenbempt toe.

   

  "Het was de pass van de match", vertelt Joos. "Er zat een gedachte achter. Het is een no-look pass." "Vind je dit nu "wauw"? De helft van België ziet dit", relativeert Sonck. Joos is het toch niet eens. "Zet hem bij Racing Genk in een geoliede ploeg en hij draait mee."

  De Keek op de Week van Filip Joos

  Herbekijk de volledige uitzending van 10 december