Ga naar de inhoud

meest recent

Coach streng voor onsportief gedrag Lukebakio: "Hij wordt te veel gehypet"

 di 11 december 2018 12:30

Dodi Lukebakio is goed op dreef in de Bundesliga met 6 doelpunten maar over zijn gedrag tussen de lijnen afgelopen weekend is zijn trainer Friedhelm Funkel niet te spreken. "Hij provoceert tegenstanders, publiek en scheidsrechters. Hij moet nog veel leren."

Ondanks zijn doelpunt kon Lukebakio niet op erg veel lof van zijn trainer rekenen na de wedstrijd tegen Werder Bremen. De jonge Belg zorgde voor de 1-1 vanaf de stip, maar wat hij daarna deed, schoot bij Funkel in het verkeerde keelgat. Lukebakio ging de bal uit het doel vissen en weigerde die weer aan de tegenstander te geven.

 

"Dit heeft niets met voetbal te maken", vertelde Funkel aan de Duitse site RP Online. "Hij daagt zo tegenstanders, publiek en scheidsrechters uit. Dat kan niet."

 

"Hij is een jonge speler die te veel gehypet wordt. Hij heeft nog veel te leren, ook over hoe hij zich moet gedragen op het veld. We zullen een hartig woordje met hem spreken."

 

Fortuna Düsseldorf verloor de wedstrijd met 3-1 en blijft helemaal onderaan het klassement hangen.

De penaltygoal en het akkefietje afgelopen weekend

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.