• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook de atletiekwereld krijgt zijn Ryder Cup

  WK 2017: Kevin Borlée (m) zit in het spoor van de Amerikaan Tony McQuay (r).

  In de golfwereld bestaat het duel tussen Europa en de Verenigde Staten al jaar en dag. In het tennis zijn ze er sinds kort mee begonnen. En volgend jaar maakt het duel zijn rentree in de atletiekwereld.

  Vanaf 2019 komt er een atletiekduel tussen Europa en de Verenigde Staten. De eerste editie vindt in september plaats in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. 

   

  Het wordt een "opwindend duel naar analogie met de Ryder Cup", kondigt de Europese atletiekbond aan. Het is de eerste keer sinds 1960 dat er in de atletiek nog eens een duel komt tussen Europa en de Verenigde Staten.

   

  De editie van 2019 is gepland op 9 en 10 september, in aanloop naar het WK in Doha, dat van start gaat op 28 september. "In elke discipline zullen 4 atleten per continent deelnemen", legt Svein Arne Hansen uit, de voorzitter van de Europese atletiekbond.

   

  Alle kampnummers staan in Minsk op het menu, net als alle loopnummers tot en met de 3.000 meter steeple. In de hoop de betere atleten van beide federaties aan de start te krijgen, wordt er 7.000 euro prijzengeld uitgetrokken voor de winnaar in elke discipline.