• home
 • video
 • pas verschenen

  Vermaelen heeft geen spijt van Barça: "Messi heeft me beter gemaakt"

  Thomas Vermaelen speelt niet vaak bij Barcelona, maar ontwikkelt zich enorm "aan de zijde van de allergrootsten". "Ik heb geen spijt van mijn transfer", liet de blessuregevoelige verdediger verstaan in een zeldzaam interview met AFP in de aanloop naar de thuismatch tegen Tottenham in de Champions League.

  De link tussen Tottenham en Vermaelen is Arsenal. De 33-jarige verdediger speelde 5 seizoenen bij de stadsrivaal uit Londen.

   

  In 2014 ruilde hij Arsenal voor Barcelona voor 19 miljoen euro. "Op het goeie moment", stelt Vermaelen, die wellicht van een andere carrière in Spanje had gedroomd. Maar talrijke blessures en de flinke concurrentie beperkten zijn speeltijd.

   

  "Maar ik heb geen sikkepit spijt", zegt de man die in juni einde contract is. "Ik ben naar hier gekomen om met de grootste spelers van de wereld te kunnen spelen. En dat is iets heel bijzonders. Het is natuurlijk niet simpel om in elke wedstrijd te starten, maar over het algemeen ben ik hier heel gelukkig geweest."

   

  "Ik voel me gezegend dat ik elke dag op het terrein mag staan met deze jongens." Te beginnen met Lionel Messi. "Op training is hij dezelfde als in een match. Stel je voor dat je daar iedere dag tegenaan moet. Hij heeft van mij een betere speler gemaakt."

  Volgend seizoen terug naar Engeland? "Ik sta open voor alles"

  Omdat vaste waarde Samuel Umtiti met een blessure out is, mag de Rode Duivel hopen weer een grotere rol te spelen in de elf van Ernesto Valverde. De centrale verdediger is weer fit na 7 weken afwezigheid met een hamstringblessure en speelde vorige week in de beker 90 minuten.

   

  Het voorbije weekend op bezoek bij Espanyol kreeg Clément Lenglet evenwel de voorkeur op onze landgenoot. Gerard Piqué is die andere vaste waarde.

   

  Nu hij einde contract is, geeft hij toe dat hij alle opties bekijkt. Kan een terugkeer naar Engeland? "Ik sta open voor alles. Ik heb goeie herinneringen aan mijn verblijf in Engeland. Ik was daar heel gelukkig", zegt Vermaelen, die toegeeft dat hij nog steeds de matchen van Arsenal volgt.

   

  "Unai Emery is een moedige coach en levert goed werk", is zijn mening over de nieuwe Arsenal-coach, die na dik 20 jaar Arsène Wenger opvolgde. "Ik heb de laatste derby gezien (4-2 voor Arsenal tegen Tottenham, red). Als je die sfeer ziet, dat is ongelooflijk. Ik draag dan wel het shirt van Arsenal niet, maar ik supporter voor de club. Die mis het wel, de 5 gelukkige jaren die ik daar beleefde."

   

  Hij voetbalde mee in een pak derby's tege Tottenam. "Mijn favoriete was de eerste of de tweede die ik speelde: we stonden 0-2 achter en wonnen met 5-2. Ik herinner mij nog de festiviteiten in de kleedkamer achteraf: de geur, het lawaai."

  "Ik praat niet met Vertonghen en Alderweireld over opstelling"

  Morgen kan Vermaelen Tottenham nog een keer treffen en omdat Barça al zeker is van de eerste plaats, levert hem dat mogelijk een basisplaats op. Tottenham van zijn kant knokt nog met Inter om de 2e plaats.

   

  Hij kan er zijn Rode Duivels-vrienden Jan Vertonghen en Toby Alderweireld tegen het lijf lopen. De 3 sturen elkaar geregeld berichtjes op WhatsApp. "We praten de hele tijd met elkaar, maar ze weten dat ze met spelersvragen niet moeten afkomen", lacht Vermaelen. "Ik probeer niet te emotioneel aan zulke matchen te beginnen. Het is een kwestie van koelboedigheid."