• home
 • video
 • pas verschenen

  Simeone: "Club leed onnodig puntenverlies in de Champions League"

  Diego Simeone.

  Diego Simeone.

  Atletico Madrid heeft vanavond een missie in Jan Breydel: de groepswinst in groep A veiligstellen. Een evidentie vindt trainer Diego Simeone dat niet. "Er zat meer in voor Club Brugge."

  Begin oktober deed Club Brugge Atletico 67 minuten twijfelen. Pas toen Griezmann de 2-1 maakte, brak de Brugse veer. Dat is Simeone niet vergeten. "Het wordt opnieuw een lastige wedstrijd."

   

  "Club heeft veel aanvallende kwaliteiten en blinkt uit in teamwork. Verder hebben ze een goede counter in huis. Kijk maar hoe goed Brugge presteerde in Monaco en ook in Madrid waren ze goed."

   

  "Het team heeft onnodig puntenverlies geleden in deze poule. Er zat meer in voor hen. Ze hadden een paar geblesseerden, wat hen parten heeft gespeeld.

   

  Atletico Madrid wil op 1 juni graag de finale in het eigen Estadio Metropolitano spelen. Groepswinnaar worden kan een belangrijke eerste stap worden. Daarvoor moeten de Spanjaarden zelf winnen of Dortmund mag niet winnen.

   

  "Het is morgen erg belangrijk om goed te beginnen. Dan kan je zien wie er speelt om te winnen. We mogen niet gefrustreerd raken als het even niet lukt. We zijn in ieder geval niet naar hier gekomen om te counteren."